- Antipasti
- Bella Italia
- Bijgerechten en salade
- Dessert
- Dranken
- Favoriete Italiaanse recepten
- Hoofdgerechten
- Pasta
- Pizza
- Tips & Kennis
Crostini recepten – vegetarische variaties
Krokante, knapperige crostini! De kleine, geroosterde sneetjes brood zijn een heerlijke antipasti traktatie. Hier zijn wat ideeën om dit heerlijke Italiaanse hapje te toppen. Eén recept met courgettes, één met tomaten.

Table of contents
Crostini zijn een klassiek Italiaans antipastigerecht. De knapperige sneetjes brood zijn snel en gemakkelijk te maken – maar indrukwekkend lekker.
De gevarieerde broden zijn geweldig als voorgerecht, als kleine lunch of diner en vooral voor feestjes en buffetten.
In tegenstelling tot bruschetta zijn crostini broodjes die eerst worden geroosterd en dan belegd. Daarna kunnen ze opnieuw worden gebakken.
Crostini zijn bijzonder goed om restjes op te bakken omdat het brood een paar dagen oud kan zijn. Vers geroosterd smaakt het nog steeds ongelooflijk goed. En je kunt ook een of twee restjes een nieuw leven geven met toppings.
Tip: Eenmaal geroosterd in de oven blijven sneetjes brood een paar dagen lekker en knapperig als je ze in een luchtdichte verpakking bewaart.
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Snijd de courgettes in plakjes en bak ze in een beetje olijfolie in een pan tot ze een beetje zacht zijn. Tip: Een steakpan maakt geweldige grillreepjes.
- Step 2Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de ciabatta in plakken en bak ze 5 minuten tot ze knapperig zijn.
- Step 3Laat de ciabattaplakjes iets afkoelen. Bestrijk ze daarna met de kaascrème, leg er courgetteplakjes op en versier met wat rucola.
- 1 Glas Gedroogde tomaten
- 1 Ui, klein
- 50 g Rucola
- 1 El Olijfolie
- 1 Ciabatta
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de ciabatta in plakken en bak ze 5 minuten tot ze knapperig zijn.
- Step 2Haal de zongedroogde tomaten uit het potje, laat uitlekken en snijd in kleine stukjes.
- Step 3Pel de ui en snijd hem fijn.
- Step 4Meng de gehakte uien, tomaten, rucola en olijfolie in een kleine kom.
- Step 5Verdeel het groentemengsel over de geroosterde sneetjes brood.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment