Crostini recepten – vegetarische variaties

Krokante, knapperige crostini! De kleine, geroosterde sneetjes brood zijn een heerlijke antipasti traktatie. Hier zijn wat ideeën om dit heerlijke Italiaanse hapje te toppen. Eén recept met courgettes, één met tomaten.

From Jens 1 Min Reading time

Crostini zijn een klassiek Italiaans antipastigerecht. De knapperige sneetjes brood zijn snel en gemakkelijk te maken – maar indrukwekkend lekker.

De gevarieerde broden zijn geweldig als voorgerecht, als kleine lunch of diner en vooral voor feestjes en buffetten.

In tegenstelling tot bruschetta zijn crostini broodjes die eerst worden geroosterd en dan belegd. Daarna kunnen ze opnieuw worden gebakken.

Crostini zijn bijzonder goed om restjes op te bakken omdat het brood een paar dagen oud kan zijn. Vers geroosterd smaakt het nog steeds ongelooflijk goed. En je kunt ook een of twee restjes een nieuw leven geven met toppings.

Tip: Eenmaal geroosterd in de oven blijven sneetjes brood een paar dagen lekker en knapperig als je ze in een luchtdichte verpakking bewaart.

Crostini met courgette

Recept afdrukken
5
Gegrilde courgettes en knapperige sneetjes brood maken heerlijke vegetarische crostini.
4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Snijd de courgettes in plakjes en bak ze in een beetje olijfolie in een pan tot ze een beetje zacht zijn. Tip: Een steakpan maakt geweldige grillreepjes.
  2. Step 2
    Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de ciabatta in plakken en bak ze 5 minuten tot ze knapperig zijn.
  3. Step 3
    Laat de ciabattaplakjes iets afkoelen. Bestrijk ze daarna met de kaascrème, leg er courgetteplakjes op en versier met wat rucola.
Do you like the recipe?

Crostini met zongedroogde tomaten

Recept afdrukken
8
Gegrilde courgettes en gearomatiseerde zongedroogde tomaten maken heerlijke vegetarische crostini.
4
Ingrediënten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de ciabatta in plakken en bak ze 5 minuten tot ze knapperig zijn.
  2. Step 2
    Haal de zongedroogde tomaten uit het potje, laat uitlekken en snijd in kleine stukjes.
  3. Step 3
    Pel de ui en snijd hem fijn.
  4. Step 4
    Meng de gehakte uien, tomaten, rucola en olijfolie in een kleine kom.
  5. Step 5
    Verdeel het groentemengsel over de geroosterde sneetjes brood.
Do you like the recipe?
Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

3.40 van 5 stemmen (1 rating without comment)
Geef een reactie
Rating recept




Mandatory fields