Pappardelle – recept met salsiccia

Pappardelle - de extra brede tagliatelle - in een smaakvolle tomatensaus met pittige salsiccia. Een hartig maar licht recept voor een pastagerecht.

From Jens 1 Min Reading time

Pappardelle met salsiccia en gesmolten tomaten

Recept afdrukken
0
Pappardelle – de extra brede tagliatelle – in een smakelijke tomatensaus. Een smaakvol en toch licht pastagerecht.
4
Ingrediënten
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Zout het pastawater en breng het aan de kook.
  2. Step 2
    Snijd de salsiccia in plakjes en bak deze in 3 el olijfolie in een pan. Voeg na ongeveer 5 minuten het gepelde knoflookteentje in zijn geheel en de tomaten toe. Blus na nog eens 3 minuten af met de witte wijn. Voeg wat basilicum toe aan de pan.
  3. Step 3
    Zodra de wijn is ingekookt en de tomaten zacht zijn geworden, pureer je ze een beetje met de achterkant van een soeplepel.
  4. Step 4
    Doe nu de pappardelle in de pan.
  5. Step 5
    Zet het vuur in de salsiccia pan lager en voeg een halve pollepel pastawater toe aan de pan. Breng op smaak met zout en peper
  6. Step 6
    Laat de pasta iets harder dan al dente en meng met de saus in de pan. Kook de pasta verder gaar in de saus.
  7. Step 7
    Serveer de pasta vervolgens op een diep bord, voeg een drupje olijfolie toe, wat geraspte Parmezaanse kaas, grof gemalen zwarte peper en een paar basilicumblaadjes.
Do you like the recipe?
Salsiccia
Pimp je recept met salsiccia

Intens smakende Italiaanse barbecueworst van grof gehakt varkensvlees, gemaakt volgens een traditioneel Toscaans recept. Voor stevige barbecue-avonden of om risotto, sugo of pizza mee op smaak te brengen.

PS: Zijn pappardelle, de Italiaanse tagliatelle, met salsiccia niet het juiste recept voor jou? Wat dacht je dan van salsicca risotto?

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Geef een reactie
Rating recept




Mandatory fields