- Antipasti
- Bella Italia
- Bijgerechten en salade
- Dessert
- Dranken
- Favoriete Italiaanse recepten
- Hoofdgerechten
- Pasta
- Pizza
- Tips & Kennis
Pappardelle – recept met salsiccia
Pappardelle - de extra brede tagliatelle - in een smaakvolle tomatensaus met pittige salsiccia. Een hartig maar licht recept voor een pastagerecht.

Table of contents
Pappardelle – de extra brede tagliatelle – in een smakelijke tomatensaus. Een smaakvol en toch licht pastagerecht.
Ingrediënten
- 400 g Pappardelle
- 300 g Salsiccia
- 200 g Cherrytomaten
- 1 Convenant Basilicum, klein
- 1 Kruidnagel
- 100 ml Witte wijn, droog
- 50 ml Olijfolie
- 50 g Parmezaanse kaas
- Zout
- Peper
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Zout het pastawater en breng het aan de kook.
- Step 2Snijd de salsiccia in plakjes en bak deze in 3 el olijfolie in een pan. Voeg na ongeveer 5 minuten het gepelde knoflookteentje in zijn geheel en de tomaten toe. Blus na nog eens 3 minuten af met de witte wijn. Voeg wat basilicum toe aan de pan.
- Step 3Zodra de wijn is ingekookt en de tomaten zacht zijn geworden, pureer je ze een beetje met de achterkant van een soeplepel.
- Step 4Doe nu de pappardelle in de pan.
- Step 5Zet het vuur in de salsiccia pan lager en voeg een halve pollepel pastawater toe aan de pan. Breng op smaak met zout en peper
- Step 6Laat de pasta iets harder dan al dente en meng met de saus in de pan. Kook de pasta verder gaar in de saus.
- Step 7Serveer de pasta vervolgens op een diep bord, voeg een drupje olijfolie toe, wat geraspte Parmezaanse kaas, grof gemalen zwarte peper en een paar basilicumblaadjes.
Do you like the recipe?
PS: Zijn pappardelle, de Italiaanse tagliatelle, met salsiccia niet het juiste recept voor jou? Wat dacht je dan van salsicca risotto?
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment