Zachte amandelkoekjes – Paste di Mandorla

De zachte amandelkoekjes zijn een gebakken specialiteit van het eiland Sicilië. Ze zijn echter ook een traditioneel gebakje in Apulië, Calabrië en vele andere Italiaanse regio's. Als je ze eenmaal geproefd hebt, word je gegarandeerd verliefd!

From Jens 1 Min Reading time

Italiaanse amandelkoekjes – Paste di mandorla

Recept afdrukken
7
Superzachte koekjes op basis van amandelen
Ingrediënten
  • 250 g Amandelen, grond
  • 200 g Suiker
  • 2 Eiwit
  • 2 TL Honing
  • 1 Biologische sinaasappel, slijtage
  • 3 TL Poedersuiker
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Meng in een grote kom de gemalen amandelen met de suiker, eiwitten, honing en sinaasappelschil tot een plakkerig, glad deeg. Dek de kom af en zet een half uur in de koelkast.
  2. Step 2
    Verwarm ondertussen de oven voor op 180° C boven- en onderwarmte.
  3. Step 3
    Snijd nu met een eetlepel porties ter grootte van een walnoot van het deeg af en vorm er balletjes van.
  4. Step 4
    Rol de balletjes in poedersuiker en leg ze 10 cm uit elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Knijp de bovenkant van elk balletje tussen twee vingers.
  5. Step 5
    Plaats ze nu 10 minuten in de oven. Als ze er licht goudkleurig uitzien, zijn ze goed.
Do you like the recipe?

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Geef een reactie
Rating recept




Mandatory fields