- Antipasti
- Bella Italia
- Bijgerechten en salade
- Dessert
- Dranken
- Favoriete Italiaanse recepten
- Hoofdgerechten
- Pasta
- Pizza
- Tips & Kennis
Zachte amandelkoekjes – Paste di Mandorla
De zachte amandelkoekjes zijn een gebakken specialiteit van het eiland Sicilië. Ze zijn echter ook een traditioneel gebakje in Apulië, Calabrië en vele andere Italiaanse regio's. Als je ze eenmaal geproefd hebt, word je gegarandeerd verliefd!

Table of contents
Superzachte koekjes op basis van amandelen
Ingrediënten
- 250 g Amandelen, grond
- 200 g Suiker
- 2 Eiwit
- 2 TL Honing
- 1 Biologische sinaasappel, slijtage
- 3 TL Poedersuiker
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Meng in een grote kom de gemalen amandelen met de suiker, eiwitten, honing en sinaasappelschil tot een plakkerig, glad deeg. Dek de kom af en zet een half uur in de koelkast.
- Step 2Verwarm ondertussen de oven voor op 180° C boven- en onderwarmte.
- Step 3Snijd nu met een eetlepel porties ter grootte van een walnoot van het deeg af en vorm er balletjes van.
- Step 4Rol de balletjes in poedersuiker en leg ze 10 cm uit elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Knijp de bovenkant van elk balletje tussen twee vingers.
- Step 5Plaats ze nu 10 minuten in de oven. Als ze er licht goudkleurig uitzien, zijn ze goed.
Do you like the recipe?
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment