Worstjes in een kamerjas – in het Italiaans

Als je denkt aan worstjes in een kleedje, denk je waarschijnlijk aan Weense worstjes in een bladerdeeglaagje. Vandaag geven we dit klassieke gerecht een Italiaanse twist. We wikkelen de rustieke en hartige worstjes in knapperig bladerdeeg. Een fingerfood waar je verliefd op zult worden!

From Jens 2 Min Reading time

Rustici: Salsiccia in een kamerjas

Recept afdrukken
1
Worstjes in een kamerjas, maar dan in het Italiaans
Ingrediënten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Verwarm de oven voor op 180° C (heteluchtoven).
  2. Step 2
    Pel het worstvlees en leg het in het midden van de lange kant van het bladerdeeg. Vouw vervolgens één kant van het bladerdeeg over het worstvlees en draai alles om tot een rol.
  3. Step 3
    Snijd de rol in hapklare stukken en leg ze op een bakplaat met wat ruimte ertussen.
  4. Step 4
    Prik in elk stuk met een vork.
  5. Step 5
    Klop het ei goed los en bestrijk elke rol ermee.
  6. Step 6
    Bak de bladerdeegrolletjes 15 – 20 minuten op 180°C tot ze goudbruin zijn.
Do you like the recipe?

Rustici: Italië’s antwoord op worstjes in bladerdeeg

Rustici zijn heerlijke bladerdeeghapjes die snel en gemakkelijk te bereiden zijn. Ze zijn ideaal als fingerfood voor voorgerechten, maar ook voor een feestbuffet, kerst of oud en nieuw. Je kunt variëren met de vulling van de rustici: Wat dacht je van spinazie, ham en kaas of tonijn met zwarte olijven in een dressing in plaats van worstjes in een dressing?


Rustici komen oorspronkelijk uit de keuken van Salento. Daar zijn het ronde bladerdeeggebakjes gevuld met béchamelsaus, mozzarella en tomaten.


Italianen noemen rustici over het algemeen hartige gebakjes die traditioneel gemaakt zijn van deeg en gevuld met verschillende ingrediënten zoals kaas, ham, groenten of vlees. De naam “rustici” betekent simpelweg “rustiek” in het Italiaans.


Rustici worden meestal geserveerd in de rosticceria als snack of lichte lunch en zijn er in veel verschillende vormen en maten. De bekendste rustici zijn calzoni, knoedels gevuld met kaas en tomatensaus, en panzerotti, die lijken op calzoni maar gemaakt zijn van een dikker, broodachtig deeg. Rustici staan nu ook op het menu in veel bars en trendy cafés in Italië.

Worstjes in een kamerjas – stap voor stap

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

5 van 1 stem (1 rating without comment)
Geef een reactie
Rating recept




Mandatory fields