- Antipasti
- Bella Italia
- Bijgerechten en salade
- Dessert
- Dranken
- Favoriete Italiaanse recepten
- Hoofdgerechten
- Pasta
- Pizza
- Tips & Kennis
Vegetarische lasagne met pesto
In dit blogartikel presenteren we ons heerlijke vegetarische lasagne recept dat je beslist moet proberen. De pestoversie is niet alleen makkelijk te bereiden, maar ook ongelooflijk lekker. De combinatie met knapperige groenten maakt het een echte smaakervaring. Dus waar wacht je nog op? Probeer het recept uit en laat een reactie achter met je beoordeling!

- 1 Pompoen, z. bijv. Hokkaido
- 5 Courgette
- 50 ml Olijfolie
- 350 g Mozzarella
- 500 ml Béchamelsaus
- 1 Glas Pesto
- 80 g Parmezaanse kaas, geraspte
- 10 Lasagnevellen
- Zout
- 15 Basilicumbladeren
- Braadpan 20 x 30 cm
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd in 1 cm dikke plakken. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze lichtjes met olijfolie, zout ze en plaats ze in een op 180° C voorverwarmde oven. Bak gedurende 30 minuten tot de pompoen zacht is en begint te karamelliseren.
- Step 2Was ondertussen de courgettes en snijd ze in de lengte in 0,5 cm dunne plakken. Bak ze vervolgens in een beetje olijfolie in een grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag. Kruid licht met zout.
- Step 3Kook de lasagnevellen eventueel voor. Snijd de mozzarella in dunne plakjes.
- Step 4Als de pompoen klaar is, leg je de lasagne in laagjes in de ovenschaal: smeer eerst wat béchamel op de bodem. Voeg dan een laag pasta toe, gevolgd door een laag courgette, bedekt met een derde van de pesto, béchamel en mozzarella. Leg de pompoen en een derde van de pesto, béchamel en mozzarella op de volgende laag pasta. Verdeel de rest van de béchamel, pesto en mozzarella en de Parmezaanse kaas over de laatste laag pasta.
- Step 5Bak de lasagne in de oven op 180°C gedurende 30-40 minuten tot hij goudbruin is en bubbelt aan de randen. Haal uit de oven, laat 10 minuten afkoelen en serveer met verse basilicum.
Vegetarische lasagne – heel eenvoudig
Dit heerlijke alternatief voor klassieke lasagne is niet alleen makkelijk te bereiden, maar zit ook boordevol smaak. We gebruiken verse groenten in plaats van vlees. De ingrediëntenlijst is eenvoudig en makkelijk te verkrijgen, dus je kunt meteen aan de slag.
Bechamelsaus
Het geheim van een echt goede lasagne is “la Besciamella”, een sneeuwwitte en echt romige béchamelsaus. Als je meer wilt lezen over hoe je deze basissaus van boter, bloem en melk maakt, vind je hier het recept en goede tips voor de bereiding.
Groentelasagne met kleurrijke groenten
Onze tip voor nog meer smaak: je kunt spelen met de groenten, want ze voegen kleur en textuur toe aan het gerecht! Als courgettes of pompoen niet in het seizoen zijn, kun je andere verse groenten uit je eigen tuin of van de markt gebruiken. Wat dacht je van wortelen en champignons of aubergines en broccoli? De mogelijkheden zijn eindeloos.
De kaas kroont de lasagne
Je kan ook je creativiteit de vrije loop laten bij het experimenteren met verschillende kaassoorten – probeer bijvoorbeeld eens een smaakvolle scamorza of gerookte fior di latte in plaats van gewone mozzarella. Welke kaassoort(en) je uiteindelijk ook kiest, zorg ervoor dat je de kaas royaal over de bovenste laag van de lasagne strooit. Zo krijg je tijdens het bakken een goudbruin korstje dat er niet alleen heerlijk uitziet, maar ook zorgt voor een extra knapperigheid.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment