Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd in 1 cm dikke plakken. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze lichtjes met olijfolie, zout ze en plaats ze in een op 180° C voorverwarmde oven. Bak gedurende 30 minuten tot de pompoen zacht is en begint te karamelliseren.
Was ondertussen de courgettes en snijd ze in de lengte in 0,5 cm dunne plakken. Bak ze vervolgens in een beetje olijfolie in een grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag. Kruid licht met zout.
Kook de lasagnevellen eventueel voor. Snijd de mozzarella in dunne plakjes.
Als de pompoen klaar is, leg je de lasagne in laagjes in de ovenschaal: smeer eerst wat béchamel op de bodem. Voeg dan een laag pasta toe, gevolgd door een laag courgette, bedekt met een derde van de pesto, béchamel en mozzarella. Leg de pompoen en een derde van de pesto, béchamel en mozzarella op de volgende laag pasta. Verdeel de rest van de béchamel, pesto en mozzarella en de Parmezaanse kaas over de laatste laag pasta.
Bak de lasagne in de oven op 180°C gedurende 30-40 minuten tot hij goudbruin is en bubbelt aan de randen. Haal uit de oven, laat 10 minuten afkoelen en serveer met verse basilicum.