Tuin Focaccia – vegetarisch recept

Tuinfocaccia: de voedseltrend op sociale media is gewoon leuk! De eetbare tuinen toveren indrukwekkende kunstwerken tevoorschijn uit het eenvoudige, klassieke Italiaanse platte brood. Ideaal voor barbecues, buffetten, kinderfeestjes of paasmenu's. Eigenlijk veel te mooi om op te eten! Maar superlekker!

From Jens 2 Min Reading time

Tuin Focaccia

Recept afdrukken
0
Tuinfocaccia: Kleurrijke stukjes groenten geven het klassieke focaccia-recept meer pit. Je kunt er prachtige tuinen mee maken.
6
Voorbereidingstijd 3 uur 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 3 uur 40 minuten

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Meng in een kom het water met de witte wijn, het zout en de gist.
  2. Step 2
    Doe de bloem in een grote kom en meng met het gistmengsel. Kneed het resulterende deeg (met de hand of in een keukenmachine) tot een glad deeg. Dit kan 10 minuten duren.
  3. Step 3
    Bestuif het deeg met een beetje bloem en dek het af met een vochtige doek. Laat het rusten tot het in volume verdubbeld is. Afhankelijk van de gist kan dit 1-2,5 uur duren.
  4. Step 4
    Kneed het gerezen deeg nu opnieuw voorzichtig met gevlochten handen.
  5. Step 5
    Verwarm de oven voor op 200°C met ventilator.
  6. Step 6
    Spreid het deeg met ingeoliede handen uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Het moet ongeveer 2 cm hoog zijn.
  7. Step 7
    Versier nu het deeg met de voorbereide toppingrediënten. Bestrooi tot slot alles met 1 theelepel grof zeezout en laat het deeg nog 20-30 minuten rijzen.
  8. Step 8
    Bak de focaccia vervolgens in de oven op de middelste plank.
  9. Step 9
    Giet na ongeveer 15 minuten de olijfolie over de focaccia en bak nog eens 10 minuten.
  10. Step 10
    Als het brood een beetje te bleek is na de baktijd, gebruik dan de bovenste warmtefunctie om het wat bruiner te maken.
Do you like the recipe?

Decoratieve ideeën voor eetbare kunstwerken

Bloemenstraten, weiden, bossen. Zonnen, wolken, regenbogen. Er zijn geen grenzen aan je fantasie als het op ontwerpen aankomt. Hier is een korte lijst met ingrediënten die je kunt gebruiken om kleine paradijsjes op je gistdeeg te maken!

  • Jonge groene of zwarte koolbladeren
  • Champignon en champignonplakjes
  • Bieslook
  • Rozemarijn
  • Tijm
  • jonge spinaziebladeren
  • Courgette plakjes
  • Kappertjes
  • Zaden, zoals pompoen- of zonnebloempitten
  • Maïskorrels
  • Bloemkool of broccoliroosjes
  • Asperges
  • Radijs
  • Eetbare bloemen

Tuin Focaccia – stap voor stap

Hier kun je nog meer inspiratie opdoen over focaccia:

PS: Als je het recept voor tuinfocaccia leuk vond, waarom bookmark je het dan niet op Pinterest!

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Geef een reactie
Rating recept




Mandatory fields