Torta Pasqualina – Paasrecept

Torta Pasqualina! De Ligurische spinazietaart is een heerlijke lentetraktatie die perfect is voor Pasen!

From Jens 2 Min Reading time

Spinazietaart – Ligurisch recept

Recept afdrukken
1
Een soort taart met spinazie en ei. Ziet er supermooi uit en is een lenteachtig gerecht. In Italië wordt Torta Pasqualina geserveerd tijdens de paasperiode.
4
Ingrediënten
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 20 minuten

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Step 2
    Kook de spinazie 2 minuten in een grote pan met gezouten water. Leg ze daarna in ijskoud water en droog ze in een slacentrifuge. Snijd de spinazie nu fijn.
  3. Step 3
    Meng 2 eieren, de ricotta en oregano in een kom en breng op smaak met zeezout en versgemalen peper.
  4. Step 4
    Leg het bladerdeeg in een 5 cm hoge springvorm met een diameter van 20 cm en leg de laagjes op elkaar. Laat een ruime overlap rond de randen. Deze flappen zullen later de torta bedekken. Bewaar 1 extra vel deeg voor het deksel. Kwast een beetje olie tussen de lagen.
  5. Step 5
    Vul de taartvorm met de helft van de spinazie en giet dan het ricottamengsel erop. Druk 4 vormpjes in de vulling en schuif in elk vormpje een rauw ei. Pas op dat je het eigeel niet beschadigt. Leg er voorzichtig de resterende spinazie op en gebruik dan het overgebleven deegvel om het deeg tot een deksel te vouwen en de torta dicht te maken.
  6. Step 6
    Klop het laatste ei los en bestrijk de taart ermee. Bak een uur of tot ze goudbruin zijn.
Do you like the recipe?

Heb je vragen over dit Torta Pasqualina recept of wil je jouw persoonlijke kooktruc met ons delen? Schrijf dan snel een reactie hieronder!

Torta Pasqualina in Ligurië

De spinazietaart komt uit de regio Ligurië en is een typisch paasgerecht in Italië.

De originele ingrediënten zijn de eerste jonge spinazie of snijbiet van de lente, verse eieren, ricotta en delicate kruiden. Ze worden in laagjes aan de torta toegevoegd of door elkaar gemengd.

In Ligurië zit de echte kunst echter in het deeg. Er moeten zoveel mogelijk flinterdunne, knapperige laagjes op elkaar worden gelegd. In het ideale geval 33 lagen: één voor elk jaar van Jezus’ leven.

Maar maak je geen zorgen: zelfs in het moederland van Torta Pasqualina gebruiken koks tegenwoordig bladerdeeg uit de diepvries.

Tip voor de perfecte spinazietaart

Het ziet er bijzonder aantrekkelijk uit als het ei een perfecte dwarsdoorsnede heeft wanneer de taart wordt aangesneden. Je kunt dit gemakkelijk bereiken door voorgekookte eieren bovenop de vulling te leggen.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

3 van 1 stem (1 rating without comment)
Geef een reactie
Rating recept




Mandatory fields