Stromboli recept – een ander soort pizza

Een stromboli is een opgerolde pizza die lijkt op een calzone. Wat de vulling betreft, mag alles wat lekker is. In kleine stukjes gesneden zijn stromboli's een heerlijk hapje op een buffet, bij een picknick of in een lunchtrommel.

From Jens 2 Min Reading time

Stromboli pizzabrood

Recept afdrukken
1
Een stromboli is een opgerolde pizza die lijkt op een calzone. Wat de vulling betreft, mag alles wat lekker is. In kleine stukjes gesneden zijn stromboli’s een heerlijk hapje op een buffet, bij een picknick of in een lunchtrommel.
4
Ingrediënten
Voor het deeg
Voor de vulling
Voorbereidingstijd 3 uur 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 3 uur 50 minuten

Schritt für Schritt durch´s Rezept

Het deeg
  1. Step 1
    Zeef de bloem op een hoopje op het werkvlak. Maak met je hand of een lepel een kuiltje in de bloem en voeg olie, de in een beetje water opgeloste gist en een snufje zout toe.
  2. Step 2
    Kneed het deeg goed door en vorm er een gladde bal van. Leg de bal in een kom, dek af met een doek en laat één tot twee uur rijzen.
De vulling
  1. Step 3
    Bereid de vulling voor door de olijven en cherrytomaatjes te halveren en de mozzarella, courgette en zongedroogde tomaatjes fijn te snijden. Meng dit alles in een grote kom met de tomatenpuree, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en basilicum.
De stromboli vormen en bakken
  1. Step 4
    Nadat het deeg heeft gerust, haal je het uit de kom, kneed je het nog een paar minuten en verdeel je het in vier delen.
  2. Step 5
    Gebruik je handpalmen om elk stuk deeg te vormen tot een rechthoek van ongeveer 17 x 24 cm.
  3. Step 6
    Verdeel de vulling over het deeg. Laat een rand van ongeveer 6 cm rondom.
  4. Step 7
    Snijd het deeg nu om de 2 cm in vanaf de rand tot aan de vulling.
  5. Step 8
    Vouw nu de stroken deeg over de vulling en laat de rol nog 20 minuten rijzen, afgedekt met een vochtige doek.
  6. Step 9
    Bak de stromboli 25-30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C tot ze goudbruin zijn.
Do you like the recipe?

Heb je vragen over dit Stromboli recept of wil je jouw persoonlijke kooktruc met ons delen? Schrijf dan snel een reactie hieronder!

De naam van dit pizzabroodje komt van de vulkaan Stromboli. In de jaren 1950 was er de beroemde film “Stromboli” met Ingrid Bergmann en toen werd ook het opgerolde pizzabroodje uitgevonden.

Het recept is echter niet oorspronkelijk Italiaans, maar komt uit Amerika. In Philadelphia begon in de jaren 1950 een restauranteigenaar met Italiaanse wortels met de verkoop van opgerold pizzadeeg met een vulling van ham, kaas en paprika. Hij noemde zijn creatie “Stromboli”.

PS: Zijn deze stromboli niet het juiste recept voor jou? Kijk dan eens naar de stromboli variaties op de Fräulein K sagt ja website. Ze hebben heerlijke vullingen met ham en champignons of basilicumpesto.

Stromboli – visuele gids

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

5 van 1 stem (1 rating without comment)
Geef een reactie
Rating recept




Mandatory fields