Zeef de bloem op een hoopje op het werkvlak. Maak met je hand of een lepel een kuiltje in de bloem en voeg olie, de in een beetje water opgeloste gist en een snufje zout toe.
Kneed het deeg goed door en vorm er een gladde bal van. Leg de bal in een kom, dek af met een doek en laat één tot twee uur rijzen.
De vulling
Bereid de vulling voor door de olijven en cherrytomaatjes te halveren en de mozzarella, courgette en zongedroogde tomaatjes fijn te snijden. Meng dit alles in een grote kom met de tomatenpuree, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en basilicum.
De stromboli vormen en bakken
Nadat het deeg heeft gerust, haal je het uit de kom, kneed je het nog een paar minuten en verdeel je het in vier delen.
Gebruik je handpalmen om elk stuk deeg te vormen tot een rechthoek van ongeveer 17 x 24 cm.
Verdeel de vulling over het deeg. Laat een rand van ongeveer 6 cm rondom.
Snijd het deeg nu om de 2 cm in vanaf de rand tot aan de vulling.
Vouw nu de stroken deeg over de vulling en laat de rol nog 20 minuten rijzen, afgedekt met een vochtige doek.
Bak de stromboli 25-30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C tot ze goudbruin zijn.