Spiesjes voor de vingers – Italiaanse recepten

Op zoek naar fingerfoodspiesjes voor het volgende feestje of een snelle antipastischotel? Wat dacht je van Italiaanse variaties? In dit artikel presenteren we drie supersnelle ideeën. De ingrediënten zijn de favoriete klassiekers van Italië: basilicum, olijven, tomaten, pasta en salami. Maar let op! Deze ingenieuze Italiaanse kebab eet je in één hap in je mond! Buon appetito.

From Jens 1 Min Reading time

Mozzarellaspiesjes met parmaham en meloen

Recept afdrukken
2
Fingerfoodspiesje met meloen en parmaham – supersnel te maken!
4
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Snijd de meloen in blokjes van 2,5 cm en de mozzarella.
  2. Step 2
    Prik nu achter elkaar wat parmaham, mozzarella en meloen op een tandenstoker tot alle ingrediënten op zijn.
  3. Step 3
    Schik de spiesjes op een mooie serveerschaal en garneer met een paar druppels van de dikke balsamicoazijn “Il denso”.
Do you like the recipe?

Heb je vragen over dit recept voor fingerfoodspiesjes of wil je jouw persoonlijke kooktruc met ons delen? Schrijf dan snel een reactie hieronder!

Spiesjes met spinazie en tortellini

Recept afdrukken
1
Fingerfoodspiesjes met spinazie en tortellini zijn een heerlijk tussendoortje!
4
Equipment
  • 20 kebabspiesjes
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Vouw de plakjes salami twee keer dubbel zodat het driehoeken lijken.
  2. Step 2
    Vouw de spinaziebladeren dubbel.
  3. Step 3
    Snijd de mozzarella in blokjes van 2,5 cm.
  4. Step 4
    Steek nu achtereenvolgens het volgende op de spiesjes: zwarte olijf, tomaat, spinazie, tortellini, spinazie, salami, mozzarella, tortellini, spinazie, salami, groene olijf, spinazie, tomaat en zwarte olijf.
Do you like the recipe?

Salami spiesjes

Recept afdrukken
1
Heerlijke fingerfood spiesjes met olijven en salami. Heerlijk en supersnel te maken.
4
Equipment
  • Tandenstoker
Bereidingstijd 20 minuten

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Leg op elk plakje salami een toefje pecorino crème.
  2. Step 2
    Leg een olijf of een tomaat in het midden.
  3. Step 3
    Gebruik nu een tandenstoker per salamiplakje en duw deze door de vulling. Het resultaat moeten kleine bootjes zijn.
  4. Step 4
    Schik de kebabs mooi op een bord.
Do you like the recipe?

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

3.50 van 2 stemmen (1 rating without comment)
Geef een reactie
Rating recept




Mandatory fields