Salsiccia recept voor hartige risotto

Romige, zachte risotto ontmoet hartige salsiccia in dit recept. Een hartig genot en heerlijk soulfood voor koudere dagen.

From Jens 1 Min Reading time

Risotto recept met salsiccia

Recept afdrukken
4
Romige risotto ontmoet hartige salsiccia. Een heerlijk Italiaans gerecht voor koudere dagen.
Ingrediënten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Haal het worstvlees uit het vel. Bak in een pan met een gepeld teentje knoflook in 1 el olijfolie tot het knapperig is. Leg dan opzij.
  2. Step 2
    Snijd de ui fijn en fruit deze in 2 el olijfolie in een grote pan. Als de uien doorschijnend zijn, voeg je de rijst toe en bak je deze 1 minuut mee. Blus vervolgens af met de witte wijn.
  3. Step 3
    Voeg nu de salsiccia toe aan de pan en meng alles goed. Giet nu beetje bij beetje de bouillon bij de risotto, pollepel voor pollepel. Roer heel vaak zodat er niets aanbrandt op de bodem.
  4. Step 4
    Breng de risotto op smaak met zout en peper.
  5. Step 5
    Hak de peterselie fijn en rasp de Parmezaan. Bewaar een beetje parmezaan en peterselie voor de garnering. Roer vervolgens beide erdoor, samen met de boter, net voor het einde van de kooktijd, dus als de rijstkorrels bijna gaar zijn.
  6. Step 6
    Schik op borden. Kruid met grof gemalen peper en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Garneer met peterselie.
Do you like the recipe?
Salsiccia
Salsiccia – Italiaanse worst

Intens smakende Italiaanse barbecueworst van grof gehakt varkensvlees, gemaakt volgens een traditioneel Toscaans recept. Voor stevige barbecue-avonden of om risotto, sugo of pizza mee op smaak te brengen.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Geef een reactie
Rating recept




Mandatory fields