- Antipasti
- Bella Italia
- Bijgerechten en salade
- Dessert
- Dranken
- Favoriete Italiaanse recepten
- Hoofdgerechten
- Pasta
- Pizza
- Tips & Kennis
Salsiccia recept voor hartige risotto
Romige, zachte risotto ontmoet hartige salsiccia in dit recept. Een hartig genot en heerlijk soulfood voor koudere dagen.

Table of contents
Romige risotto ontmoet hartige salsiccia. Een heerlijk Italiaans gerecht voor koudere dagen.
Ingrediënten
- 3 Salsiccia worstjes
- 3 EL Olijfolie
- 1 Kruidnagel
- 1 kleine ui
- 350 g Carnaroli-rijst
- 100 ml Witte wijn, droog
- 500 ml Rundvlees- of groentebouillon , heet
- 1 Convenant platte peterselie, klein
- 100 g Parmezaanse kaas
- 40 g Boter
- Zout
- Peper
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Haal het worstvlees uit het vel. Bak in een pan met een gepeld teentje knoflook in 1 el olijfolie tot het knapperig is. Leg dan opzij.
- Step 2Snijd de ui fijn en fruit deze in 2 el olijfolie in een grote pan. Als de uien doorschijnend zijn, voeg je de rijst toe en bak je deze 1 minuut mee. Blus vervolgens af met de witte wijn.
- Step 3Voeg nu de salsiccia toe aan de pan en meng alles goed. Giet nu beetje bij beetje de bouillon bij de risotto, pollepel voor pollepel. Roer heel vaak zodat er niets aanbrandt op de bodem.
- Step 4Breng de risotto op smaak met zout en peper.
- Step 5Hak de peterselie fijn en rasp de Parmezaan. Bewaar een beetje parmezaan en peterselie voor de garnering. Roer vervolgens beide erdoor, samen met de boter, net voor het einde van de kooktijd, dus als de rijstkorrels bijna gaar zijn.
- Step 6Schik op borden. Kruid met grof gemalen peper en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Garneer met peterselie.
Do you like the recipe?
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment