Haal het worstvlees uit het vel. Bak in een pan met een gepeld teentje knoflook in 1 el olijfolie tot het knapperig is. Leg dan opzij.
Snijd de ui fijn en fruit deze in 2 el olijfolie in een grote pan. Als de uien doorschijnend zijn, voeg je de rijst toe en bak je deze 1 minuut mee. Blus vervolgens af met de witte wijn.
Voeg nu de salsiccia toe aan de pan en meng alles goed. Giet nu beetje bij beetje de bouillon bij de risotto, pollepel voor pollepel. Roer heel vaak zodat er niets aanbrandt op de bodem.
Breng de risotto op smaak met zout en peper.
Hak de peterselie fijn en rasp de Parmezaan. Bewaar een beetje parmezaan en peterselie voor de garnering. Roer vervolgens beide erdoor, samen met de boter, net voor het einde van de kooktijd, dus als de rijstkorrels bijna gaar zijn.
Schik op borden. Kruid met grof gemalen peper en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Garneer met peterselie.