Risotto met burrata en gamberetti – Italiaans recept

Dit recept voor risotto met burrata is een elegant voorgerechtje voor een feestelijke maaltijd of een licht hoofdgerecht met een groene salade. Risotto met burrata en garnalen recept Porties voor: 4 personen Bereiding: 20 min Kooktijd: 20 min Totale tijd: 40 minuten Niveau: gemiddeld Ingrediënten 240 g Carnaroli-rijst 150 g burrata 1 kleine aubergine 1 […]

From Jens 3 Min Reading time

Risotto met burrata en garnalen recept

Recept afdrukken
1
Dit recept voor risotto met burrata is een elegant voorgerechtje voor een feestelijke maaltijd of een licht hoofdgerecht met een groene salade.
4 porties
Ingrediënten
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Snijd voor de bereiding de aubergine in blokjes van ongeveer 2 cm en wentel ze door de bloem. Snijd ook de burrata in blokjes.
  2. Step 2
    Bak de rijst in een kleine pan in 1 el olijfolie tot hij glazig is. Voeg dan geleidelijk de groentebouillon toe. Laat 15-18 minuten sudderen tot een romige risotto ontstaat.
  3. Step 3
    Terwijl de risotto pruttelt, meng je 1 eetlepel sojasaus en de organo tot een marinade. Bak de gepaneerde aubergineblokjes 3-4 minuten in de hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier en meng met de marinade.
  4. Step 4
    Bak de garnalen zachtjes in een pan met 1 el olijfolie tot ze doorschijnend zijn in het midden. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Step 5
    Haal de risotto van het vuur en roer de burrata erdoor. Breng op smaak met zout indien nodig.
  6. Step 6
    Verdeel de risotto over de borden en garneer met de garnalen en de blokjes aubergine.
Do you like the recipe?

Risotto met burrata en garnalen recept

  • Porties voor: 4 personen
  • Bereiding: 20 min
  • Kooktijd: 20 min
  • Totale tijd: 40 minuten
  • Niveau: gemiddeld
Risotto-met-garnalen-en-aubergine

Risotto met burrata, arrostite melanzane en rossi gamberi

Ingrediënten

  • 240 g Carnaroli-rijst
  • 150 g burrata
  • 1 kleine aubergine
  • 1 el bloem
  • 20 garnalen zonder schaal
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 2 el olijfolie
  • Olie om te bakken, bijvoorbeeld arachideolie
  • 1 el sojasaus
  • 1/2 theelepel oregano
  • Zout en versgemalen peper
Burrata bal voor risotto

Sneeuwwitte burrata maakt de risotto onvergelijkbaar romig

Voorbereiding

  1. Snijd voor de bereiding de aubergine in blokjes van ongeveer 2 cm en wentel ze door de bloem. Snijd ook de burrata in blokjes.
  2. Bak de rijst in een kleine pan in 1 el olijfolie tot hij glazig is. Voeg dan geleidelijk de groentebouillon toe. Laat 15-18 minuten sudderen tot een romige risotto ontstaat.
  3. Terwijl de risotto pruttelt, meng je 1 eetlepel sojasaus en de organo tot een marinade. Bak de gepaneerde aubergineblokjes 3-4 minuten in de hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier en meng met de marinade.
  4. Bak de garnalen zachtjes in een pan met 1 el olijfolie tot ze doorschijnend zijn in het midden. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Haal de risotto van het vuur en roer de burrata erdoor. Breng op smaak met zout indien nodig.
  6. Verdeel de risotto over de borden en garneer met de garnalen en de blokjes aubergine.
Gebakken aubergine in de pan

Bak de aubergineblokjes in ruim olie

Dit recept voor risotto met burrata is een primo piatto, een uiterst elegant voorgerechtje voor een feestelijke maaltijd. Als je er geroosterde groene asperges of een toutsalade aan toevoegt, is het recept ook een licht hoofdgerecht.

De inspiratie voor het gerecht komt overigens van de Italiaanse sterrenchef Angelo Sabatelli. Zijn met een Michelin-ster bekroonde restaurant is gevestigd in het moederland van de burrata, Apulië. Formaggi pugliesi, de Apulische kaasspecialiteiten zoals mozzarella en burrata, spelen een belangrijke rol op zijn menu. Hij gaf ons dit recept voor Gustini toen we een keer bij hem aten. Een vleugje Michelin-sterrenkeuken thuis – heel gemakkelijk te bereiden. Waarom het niet eens proberen!

Heb je vragen over dit recept of wil je jouw persoonlijke burrata recept met ons delen? Schrijf dan snel een reactie hieronder! Ook kritiek is welkom!

Gebakken garnalen en gamberetti

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

5 van 1 stem (1 rating without comment)
Geef een reactie
Rating recept




Mandatory fields