- Antipasti
- Bella Italia
- Bijgerechten en salade
- Dessert
- Dranken
- Favoriete Italiaanse recepten
- Hoofdgerechten
- Pasta
- Pizza
- Tips & Kennis
Risotto met burrata en gamberetti – Italiaans recept
Dit recept voor risotto met burrata is een elegant voorgerechtje voor een feestelijke maaltijd of een licht hoofdgerecht met een groene salade. Risotto met burrata en garnalen recept Porties voor: 4 personen Bereiding: 20 min Kooktijd: 20 min Totale tijd: 40 minuten Niveau: gemiddeld Ingrediënten 240 g Carnaroli-rijst 150 g burrata 1 kleine aubergine 1 […]

- 240 g Carnaroli-rijst
- 150 g Burrata
- 1 kleine aubergine
- 1 1 eetlepel bloem
- 20 Garnalen zonder schaal
- 1,5 l Groentebouillon
- 2 eetlepel olijfolie
- Olie om te frituren, bijv. pindaolie
- 1 eetlepel sojasaus
- 1/2 theelepel gedroogde oregano
- Zout
- Peper
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Snijd voor de bereiding de aubergine in blokjes van ongeveer 2 cm en wentel ze door de bloem. Snijd ook de burrata in blokjes.
- Step 2Bak de rijst in een kleine pan in 1 el olijfolie tot hij glazig is. Voeg dan geleidelijk de groentebouillon toe. Laat 15-18 minuten sudderen tot een romige risotto ontstaat.
- Step 3Terwijl de risotto pruttelt, meng je 1 eetlepel sojasaus en de organo tot een marinade. Bak de gepaneerde aubergineblokjes 3-4 minuten in de hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier en meng met de marinade.
- Step 4Bak de garnalen zachtjes in een pan met 1 el olijfolie tot ze doorschijnend zijn in het midden. Breng op smaak met zout en peper.
- Step 5Haal de risotto van het vuur en roer de burrata erdoor. Breng op smaak met zout indien nodig.
- Step 6Verdeel de risotto over de borden en garneer met de garnalen en de blokjes aubergine.
Risotto met burrata en garnalen recept
- Porties voor: 4 personen
- Bereiding: 20 min
- Kooktijd: 20 min
- Totale tijd: 40 minuten
- Niveau: gemiddeld

Risotto met burrata, arrostite melanzane en rossi gamberi
- 240 g Carnaroli-rijst
- 150 g burrata
- 1 kleine aubergine
- 1 el bloem
- 20 garnalen zonder schaal
- 1,5 liter groentebouillon
- 2 el olijfolie
- Olie om te bakken, bijvoorbeeld arachideolie
- 1 el sojasaus
- 1/2 theelepel oregano
- Zout en versgemalen peper

Sneeuwwitte burrata maakt de risotto onvergelijkbaar romig
Voorbereiding
- Snijd voor de bereiding de aubergine in blokjes van ongeveer 2 cm en wentel ze door de bloem. Snijd ook de burrata in blokjes.
- Bak de rijst in een kleine pan in 1 el olijfolie tot hij glazig is. Voeg dan geleidelijk de groentebouillon toe. Laat 15-18 minuten sudderen tot een romige risotto ontstaat.
- Terwijl de risotto pruttelt, meng je 1 eetlepel sojasaus en de organo tot een marinade. Bak de gepaneerde aubergineblokjes 3-4 minuten in de hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier en meng met de marinade.
- Bak de garnalen zachtjes in een pan met 1 el olijfolie tot ze doorschijnend zijn in het midden. Breng op smaak met zout en peper.
- Haal de risotto van het vuur en roer de burrata erdoor. Breng op smaak met zout indien nodig.
- Verdeel de risotto over de borden en garneer met de garnalen en de blokjes aubergine.

Bak de aubergineblokjes in ruim olie
Dit recept voor risotto met burrata is een primo piatto, een uiterst elegant voorgerechtje voor een feestelijke maaltijd. Als je er geroosterde groene asperges of een toutsalade aan toevoegt, is het recept ook een licht hoofdgerecht.
De inspiratie voor het gerecht komt overigens van de Italiaanse sterrenchef Angelo Sabatelli. Zijn met een Michelin-ster bekroonde restaurant is gevestigd in het moederland van de burrata, Apulië. Formaggi pugliesi, de Apulische kaasspecialiteiten zoals mozzarella en burrata, spelen een belangrijke rol op zijn menu. Hij gaf ons dit recept voor Gustini toen we een keer bij hem aten. Een vleugje Michelin-sterrenkeuken thuis – heel gemakkelijk te bereiden. Waarom het niet eens proberen!
Heb je vragen over dit recept of wil je jouw persoonlijke burrata recept met ons delen? Schrijf dan snel een reactie hieronder! Ook kritiek is welkom!
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment