Recept uit de Gustini-keuken: Pompoenravioli met salieboter

Het is pompoenseizoen en dus maakten we van de gelegenheid gebruik om op kantoor onze eigen pompoenravioli te maken.

From Jens 2 Min Reading time

Zelfgemaakte pompoenravioli

Je moet wel wat tijd meebrengen zodat het pastadeeg genoeg tijd heeft om te rijzen en om het pompoenvlees uit de pompoen te halen. Maar de goede smaak en de voldoening dat je alles zelf hebt bereid, maken de moeite waard.

Pompoen ravioli stap voor stap instructies
Stap-voor-stap pompoen ravioli

Ingrediënten voor pompoenravioli

+ pastadeeg, het recept is ook te vinden in onze receptenverzameling. Zorg ervoor dat je Italiaanse type 00 bloem gebruikt (Caputo of Tre Grazie); het verschil is duidelijk merkbaar.

Pompoen ravioli

Recept afdrukken
2
4 Personen
Ingrediënten
  • 1 Ui , fijngehakt
  • 2 Tenen Knoflook , fijngehakt
  • 1 TL Sojasaus
  • 1 TL verse salie , Licht gehakt
  • 600 g stevige pompoenpuree , bijvoorbeeld van de Hokkaido pompoen
  • 100 g Parmezaan of Grana Padano , vers geraspt
  • 50 g Broodkruimels
  • Zout en peper , naar smaak
  • 2 Grote eiwitten
  • 3 EL Boter
  • 1 EL Olijfolie
  • Voor de salieboter:
  • 100 g Boter
  • 16 Bladeren verse salie
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 55 minuten
Totale tijd 1 uur 55 minuten

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Bereid het pastadeeg volgens het recept (zie hierboven).
  2. Step 2
    Verhit de boter en olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ongeveer 10 minuten. Voeg de sojasaus en de gehakte salie toe en laat nog 3-5 minuten op hoog vuur bakken, onder voortdurend roeren. Giet het mengsel in een kom en laat afkoelen. Roer dan de pompoenpuree, parmezaan en paneermeel erdoor en breng op smaak met zout en peper. Spatel er een eiwit door en zet apart. Rol het pastadeeg uit of maak het plat in een pastamachine en snijd het in repen van ongeveer 8 cm (afhankelijk van de diameter van de cutter).
  3. Step 3
    Leg er een eetlepel vulling op op een afstand van ongeveer 10 cm. Leg de tweede laag pastadeeg erop, druk de randen een beetje naar beneden en vorm er ronde of vierkante pasta van met de pastasnijder. Als je geen pastasnijder of raviolivorm hebt, kun je ook vierkanten uit het deeg snijden en deze tot driehoeken vouwen. Bestrijk in dat geval de randen met eiwit en druk aan met een vork.
  4. Step 4
    Wikkel de ravioli in huishoudfolie en leg minstens 1 uur in de koelkast. (Kan ook worden ingevroren op dit punt!) Om te koken breng je een pan gezouten water aan de kook, doe je de ravioli voorzichtig in de pan en kook je tot ze boven komen drijven. (Dit duurt maar ongeveer 3 minuten.) Laat lichtjes uitlekken.
  5. Step 5
    Om de salieboter te maken, smelt je de boter in een pan op een middelhoog vuur, voeg je de salieblaadjes toe en laat je dit 2-3 minuten sudderen. Giet de salieboter over de ravioli, bestrooi met een beetje kaas en zwarte peper en serveer.
Do you like the recipe?

Als er, tegen de verwachting in, wat van de pompoenvulling overblijft, kan dit worden verrijkt met een beetje ei en er pompoenpannenkoekjes van worden gemaakt.

Pompoen ravioli Pinterest
Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Geef een reactie
Rating recept




Mandatory fields