Pompoenrisotto – recept uit Italië

Altijd romig en vers geroerd: Een knaloranje pompoenrisotto is echt soul food in de herfst. Goede risottorijst is erg belangrijk voor succes. In dit gerecht gebruiken we carnaroli, de koning van de rijst.

From Jens 2 Min Reading time

Italiaanse pompoenrisotto

Recept afdrukken
3
Altijd romig en vers geroerd: Een knaloranje pompoenrisotto is echt soul food in de herfst. Goede risottorijst, bijvoorbeeld Carnaroli, de koning van de rijst, is erg belangrijk voor succes.
4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Snijd de pompoen doormidden en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees en de schil in stukjes van 1 cm. Vul 1 kopje met pompoenstukjes en zet apart. Kook de overige stukken ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn. Zeef/pureer en zet apart.
  2. Step 2
    Smelt 4 eetlepels boter in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur en fruit de sjalot tot hij doorschijnend is. Voeg dan de rauwe pompoenstukjes toe en breng op smaak met zout en peper. Bak 2 minuten, voeg dan de rijst toe en roer constant gedurende een minuut – tot de rijst doorschijnend is.
  3. Step 3
    Voeg nu langzaam, lepel voor lepel, de bouillon toe en roer goed. Voeg pas meer bouillon toe als de vloeistof helemaal is ingekookt. De rijst mag nooit te gaar worden.
  4. Step 4
    Na ongeveer 20 minuten, wanneer de rijst geleidelijk zachter wordt en de bouillon volledig is ingekookt, meng je de pompoenpuree, de resterende boter en de geraspte Grana Padano door de risotto.
Do you like the recipe?

Welke rijst voor pompoenrisotto?

Niet alle rijst is hetzelfde. In grote lijnen zijn er korrelige en romige rijstsoorten. Een romige risotto is niet denkbaar met basmatirijst. Om het echt romig te maken, raden we zetmeelrijke Italiaanse rijstsoorten aan zoals Carnaroli, Arborio of Vialone nano.

Hokkaido: Welke pompoen voor de risotto?

Hokkaido pompoen is de eerste keuze omdat deze pompoen een fruitige smaak heeft en zeer goede kookeigenschappen. Hokkaidostukjes behouden een goede consistentie, zelfs na het koken. Butternutpompoen is een goed alternatief, maar deze heeft de neiging uit elkaar te vallen tijdens het koken.

Pimp mijn pompoenrisotto: in een potje

Met de romige risotto tover je in een handomdraai een indrukwekkend voorgerecht op tafel. Serveer het gewoon in kleine decoratieve glaasjes en top het af met krokant gebakken parmaham of scampi’s.

Heerlijke Italiaanse risotto recepten

PS: Als je het recept voor pompoenrisotto leuk vond, waarom sla je het dan niet op Pinterest op?

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

4.67 van 3 stemmen (2 beoordelingen zonder commentaar)
Geef een reactie
Rating recept




Mandatory fields