Polpette – Italiaanse gehaktballetjes

De Italiaanse gehaktballen zijn snel en makkelijk te bereiden en perfect voor elke gelegenheid. Een mengsel van rundergehakt en worstvlees geeft ze een unieke smaak. Ze zijn rond, smaakvol en sappig. Ze worden gebakken en daarna gekookt in een tomatensaus zodat ze niet uit elkaar vallen en hun vorm behouden.

From Jens 2 Min Reading time

Polpette al sugo op spaghetti

Recept afdrukken
1
Een absolute pastaklassieker: Italiaanse gehaktballetjes in een smaakvolle tomatensaus met spaghetti.
4
Equipment
  • 1 Kom
  • 1 Pan
  • 2 Grote potten
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Snijd het brood in blokjes en week het in de melk.
  2. Step 2
    Verwijder het vel van de salsiccia en doe het worstvlees in een kom.
  3. Step 3
    Voeg nu het gehakt, het uitgeknepen brood, het ei, de tomatenpuree en alle kruiden toe aan de kom. Meng het mengsel goed en kneed.
  4. Step 4
    Zet de kom 3 uur in de koelkast (hoe langer hoe beter) om te laten trekken.
  5. Step 5
    Vorm van het mengsel polpette, d.w.z. balletjes ter grootte van een pingpongbal, en wentel ze door de bloem.
  6. Step 6
    Verhit de olijfolie in een hete pan en bak de polpette aan alle kanten krokant.
Voor de tomatensaus
  1. Step 7
    Terwijl het polpette-mengsel rust, snijd je de ui en knoflook in blokjes en bak je ze langzaam in ruim olijfolie in een grote pan.
  2. Step 8
    Wanneer de knoflook en uien doorschijnend zijn, voeg je de passata toe aan het mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Step 9
    Laat de saus op een laag vuur sudderen tot hij tot de helft is ingekookt. Roer af en toe.
  4. Step 10
    Voeg nu de polpette, tijm en basilicum toe en laat op een laag vuur met het deksel op de pan 10 minuten sudderen.
Voor de spaghetti
  1. Step 11
    Als de saus bijna klaar is, zout je het water en breng je het aan de kook. Kook nu de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Do you like the recipe?

Polpette is in Italië net zo populair als gehaktballetjes hier. Er is niet één echt recept voor klassieke polpette. Elke familie maakt ze een beetje anders: rond of plat, groot of klein.

Je kunt de gefrituurde balletjes natuurlijk gewoon zo eten of er polpette al sugo met tomatensaus van maken. Dit gerecht is vooral populair bij kinderen. De balletjes worden vaak geserveerd met vers brood voor de laatste “scarpetta”. Scarpetta betekent de saus opzuigen met het brood.

Spaghettivleesballetjes – Polpette al sugo in Amerika

Spaghetti met polpette al sugo is een recept voor het hart en echt soul food. Maar ze zijn niet traditioneel Italiaans. In sommige delen van Italië vind je de kleine gehaktballetjes af en toe op pizza of in lasagne. De pasta-versie is echter meer een gerecht uit de Italiaans-Amerikaanse keuken. Italiaanse immigranten kookten het aan het eind van de 19e eeuw in New York. Geserveerd als spaghettivleesballetjes begonnen de ronde gehaktballetjes een glansrijke carrière op de borden van de VS en later over de hele wereld.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

5 van 1 stem (1 rating without comment)
Geef een reactie
Rating recept




Mandatory fields