- Antipasti
- Bella Italia
- Bijgerechten en salade
- Dessert
- Dranken
- Favoriete Italiaanse recepten
- Hoofdgerechten
- Pasta
- Pizza
- Tips & Kennis
Polpette – Italiaanse gehaktballetjes
De Italiaanse gehaktballen zijn snel en makkelijk te bereiden en perfect voor elke gelegenheid. Een mengsel van rundergehakt en worstvlees geeft ze een unieke smaak. Ze zijn rond, smaakvol en sappig. Ze worden gebakken en daarna gekookt in een tomatensaus zodat ze niet uit elkaar vallen en hun vorm behouden.

- 1 Kom
- 1 Pan
- 2 Grote potten
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Snijd het brood in blokjes en week het in de melk.
- Step 2Verwijder het vel van de salsiccia en doe het worstvlees in een kom.
- Step 3Voeg nu het gehakt, het uitgeknepen brood, het ei, de tomatenpuree en alle kruiden toe aan de kom. Meng het mengsel goed en kneed.
- Step 4Zet de kom 3 uur in de koelkast (hoe langer hoe beter) om te laten trekken.
- Step 5Vorm van het mengsel polpette, d.w.z. balletjes ter grootte van een pingpongbal, en wentel ze door de bloem.
- Step 6Verhit de olijfolie in een hete pan en bak de polpette aan alle kanten krokant.
- Step 7Terwijl het polpette-mengsel rust, snijd je de ui en knoflook in blokjes en bak je ze langzaam in ruim olijfolie in een grote pan.
- Step 8Wanneer de knoflook en uien doorschijnend zijn, voeg je de passata toe aan het mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
- Step 9Laat de saus op een laag vuur sudderen tot hij tot de helft is ingekookt. Roer af en toe.
- Step 10Voeg nu de polpette, tijm en basilicum toe en laat op een laag vuur met het deksel op de pan 10 minuten sudderen.
- Step 11Als de saus bijna klaar is, zout je het water en breng je het aan de kook. Kook nu de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Polpette is in Italië net zo populair als gehaktballetjes hier. Er is niet één echt recept voor klassieke polpette. Elke familie maakt ze een beetje anders: rond of plat, groot of klein.
Je kunt de gefrituurde balletjes natuurlijk gewoon zo eten of er polpette al sugo met tomatensaus van maken. Dit gerecht is vooral populair bij kinderen. De balletjes worden vaak geserveerd met vers brood voor de laatste “scarpetta”. Scarpetta betekent de saus opzuigen met het brood.
Spaghettivleesballetjes – Polpette al sugo in Amerika
Spaghetti met polpette al sugo is een recept voor het hart en echt soul food. Maar ze zijn niet traditioneel Italiaans. In sommige delen van Italië vind je de kleine gehaktballetjes af en toe op pizza of in lasagne. De pasta-versie is echter meer een gerecht uit de Italiaans-Amerikaanse keuken. Italiaanse immigranten kookten het aan het eind van de 19e eeuw in New York. Geserveerd als spaghettivleesballetjes begonnen de ronde gehaktballetjes een glansrijke carrière op de borden van de VS en later over de hele wereld.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment