Ga terug
Afdrukken
Recept Afbeelding
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
porties
Kleiner
Normaal
Groter
Polpette al sugo op spaghetti
Bereidingstijd
3
uur
uur
Dauer:
3
uur
uur
Schwierigkeitsgrad:
Medium
Personen:
4
Equipment
1 Kom
1 Pan
2 Grote potten
Instructies
Snijd het brood in blokjes en week het in de melk.
Verwijder het vel van de salsiccia en doe het worstvlees in een kom.
Voeg nu het gehakt, het uitgeknepen brood, het ei, de tomatenpuree en alle kruiden toe aan de kom. Meng het mengsel goed en kneed.
Zet de kom 3 uur in de koelkast (hoe langer hoe beter) om te laten trekken.
Vorm van het mengsel polpette, d.w.z. balletjes ter grootte van een pingpongbal, en wentel ze door de bloem.
Verhit de olijfolie in een hete pan en bak de polpette aan alle kanten krokant.
Voor de tomatensaus
Terwijl het polpette-mengsel rust, snijd je de ui en knoflook in blokjes en bak je ze langzaam in ruim olijfolie in een grote pan.
Wanneer de knoflook en uien doorschijnend zijn, voeg je de passata toe aan het mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
Laat de saus op een laag vuur sudderen tot hij tot de helft is ingekookt. Roer af en toe.
Voeg nu de polpette, tijm en basilicum toe en laat op een laag vuur met het deksel op de pan 10 minuten sudderen.
Voor de spaghetti
Als de saus bijna klaar is, zout je het water en breng je het aan de kook. Kook nu de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.