- Antipasti
- Bella Italia
- Bijgerechten en salade
- Dessert
- Dranken
- Favoriete Italiaanse recepten
- Hoofdgerechten
- Pasta
- Pizza
- Tips & Kennis
Parmigiana alle melanzane – Italiaans recept
Parmigiana di Melanzane: de grote keukenklassieker van Italië. Deze heerlijke ovenschotel bestaat uit gefrituurde aubergine, tomaten, basilicum, mozzarella en Parmezaan. Zorg ervoor dat je het kookt!

Table of contents
Schritt für Schritt durch´s Rezept
De saus
- Step 1Verhit 3 el olijfolie in een kleine pan en fruit het knoflookteentje zachtjes. Voeg de passata toe. Breng op smaak met zout en peper en laat de saus ongeveer 15 minuten sudderen.
De aubergines
- Step 2Was de aubergines, snijd ze in dunne plakken, spreid ze uit op een bakplaat of werkvlak en kruid ze met zout. Dep na ongeveer 20 minuten overtollig water weg met keukenpapier.
- Step 3Bestuif de aubergineplakken vervolgens met bloem en frituur ze in plantaardig vet op 170 graden tot ze aan alle kanten goudbruin zijn. Laat vervolgens uitlekken op keukenpapier.
De braadpan
- Step 4Verdeel een lepel van de saus over de bodem van een ovenschaal. Verdeel er een laag aubergines over. Voeg vervolgens blokjes mozzarella, een paar basilicumblaadjes en wat geraspte Parmezaanse kaas toe.
- Step 5Herhaal dit proces een paar keer. Bestrooi de laatste laag met Parmezaan.
- Step 6Bak 30 minuten in de oven op 180 graden tot ze goudbruin zijn.
Do you like the recipe?
Heb je vragen over dit recept voor Parmigiana met aubergine of wil je jouw persoonlijke kooktruc met ons delen? Schrijf dan snel een reactie hieronder!
Parmigiana di melanzane – stap voor stap
PS: Als je het recept voor parmigiana lekker vindt, waarom bookmark je de volgende afbeelding dan niet op Pinterest! Als je liever naar een ander gerecht met aubergines kijkt, probeer dan Pasta alla Norma!

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment