Parmigiana alle melanzane – Italiaans recept

Parmigiana di Melanzane: de grote keukenklassieker van Italië. Deze heerlijke ovenschotel bestaat uit gefrituurde aubergine, tomaten, basilicum, mozzarella en Parmezaan. Zorg ervoor dat je het kookt!

From Jens 1 Min Reading time

Parmigiana van Melanzane

Recept afdrukken
4
4
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten

Schritt für Schritt durch´s Rezept

De saus
  1. Step 1
    Verhit 3 el olijfolie in een kleine pan en fruit het knoflookteentje zachtjes. Voeg de passata toe. Breng op smaak met zout en peper en laat de saus ongeveer 15 minuten sudderen.
De aubergines
  1. Step 2
    Was de aubergines, snijd ze in dunne plakken, spreid ze uit op een bakplaat of werkvlak en kruid ze met zout. Dep na ongeveer 20 minuten overtollig water weg met keukenpapier.
  2. Step 3
    Bestuif de aubergineplakken vervolgens met bloem en frituur ze in plantaardig vet op 170 graden tot ze aan alle kanten goudbruin zijn. Laat vervolgens uitlekken op keukenpapier.
De braadpan
  1. Step 4
    Verdeel een lepel van de saus over de bodem van een ovenschaal. Verdeel er een laag aubergines over. Voeg vervolgens blokjes mozzarella, een paar basilicumblaadjes en wat geraspte Parmezaanse kaas toe.
  2. Step 5
    Herhaal dit proces een paar keer. Bestrooi de laatste laag met Parmezaan.
  3. Step 6
    Bak 30 minuten in de oven op 180 graden tot ze goudbruin zijn.
Do you like the recipe?

Heb je vragen over dit recept voor Parmigiana met aubergine of wil je jouw persoonlijke kooktruc met ons delen? Schrijf dan snel een reactie hieronder!

Parmigiana di melanzane – stap voor stap

PS: Als je het recept voor parmigiana lekker vindt, waarom bookmark je de volgende afbeelding dan niet op Pinterest! Als je liever naar een ander gerecht met aubergines kijkt, probeer dan Pasta alla Norma!

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

3.50 van 4 stemmen (4 beoordelingen zonder commentaar)
Geef een reactie
Rating recept




Mandatory fields