Verhit 3 el olijfolie in een kleine pan en fruit het knoflookteentje zachtjes. Voeg de passata toe. Breng op smaak met zout en peper en laat de saus ongeveer 15 minuten sudderen.
De aubergines
Was de aubergines, snijd ze in dunne plakken, spreid ze uit op een bakplaat of werkvlak en kruid ze met zout. Dep na ongeveer 20 minuten overtollig water weg met keukenpapier.
Bestuif de aubergineplakken vervolgens met bloem en frituur ze in plantaardig vet op 170 graden tot ze aan alle kanten goudbruin zijn. Laat vervolgens uitlekken op keukenpapier.
De braadpan
Verdeel een lepel van de saus over de bodem van een ovenschaal. Verdeel er een laag aubergines over. Voeg vervolgens blokjes mozzarella, een paar basilicumblaadjes en wat geraspte Parmezaanse kaas toe.
Herhaal dit proces een paar keer. Bestrooi de laatste laag met Parmezaan.
Bak 30 minuten in de oven op 180 graden tot ze goudbruin zijn.