Panna cotta – Italiaanse roompudding

Panna cotta, de stevige roompudding uit Italië, smaakt heerlijk op zichzelf of met aardbeien-, mango- of frambozenpuree. Chocolade- of karamelsaus passen er ook heel goed bij. Het basisrecept voor het dessert is helemaal niet moeilijk.

From Jens 1 Min Reading time

Aardbeien panna cotta

Recept afdrukken
2
Panna cotta, de stevige roompudding uit Italië, smaakt heerlijk op zichzelf of met aardbeien-, mango- of frambozenpuree. Het basisrecept voor het dessert is helemaal niet moeilijk.
4
Ingrediënten
  • 3 Bladeren Gelatine
  • 400 ml Slagroom
  • 1 Vanillestokje
  • 2 EL Suiker
Aardbeiensaus
  • 100 g Frambozen, bevroren
  • 2 EL Water
alternatief: mangosaus
  • 100 g Mango, bevroren
  • 2 EL Water
alternatief: frambozensaus
  • 100 g Frambozen
  • 2 EL Water
Voorbereidingstijd 4 uur
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 4 uur 20 minuten

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Week de gelatine 5 minuten in koud water.
  2. Step 2
    Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit met de achterkant van een mes.
  3. Step 3
    Doe de room, de vanillepulp en het uitgeschraapte peul in een pan. Voeg de suiker toe en breng aan de kook. Laat 5 minuten sudderen op een laag vuur. Giet de room dan door een fijne zeef in een kom.
  4. Step 4
    Haal de gelatine uit het water, knijp goed uit en los op in de hete vanillecrème. Laat het mengsel afkoelen en giet het in koude omgespoelde puddingvormpjes of glazen.
  5. Step 5
    Zet de vormpjes minstens 4 uur in de koelkast en laat ze opstijven.
  6. Step 6
    Dompel de puddingvormpjes voor het serveren even in lauw water. Dit helpt om de panna cotta los te maken uit de vorm. Keer de panna cotta nu uit op borden.
Bereid de vruchtensaus
  1. Step 7
    Pureer het bevroren fruit fijn met een beetje water in een blender en giet over de panna cotta.
Do you like the recipe?

Heb je vragen over dit panna cotta recept of wil je jouw persoonlijke kooktruc met ons delen? Geef dan snel een reactie hieronder!

Fruitige serveersuggesties voor panna cotta

Panna cotta room dessert niet het juiste ding? Probeer dan eens Italiaanse chocoladesalami!

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Geef een reactie
Rating recept




Mandatory fields