- Antipasti
- Bella Italia
- Bijgerechten en salade
- Dessert
- Dranken
- Favoriete Italiaanse recepten
- Hoofdgerechten
- Pasta
- Pizza
- Tips & Kennis
Pandoro recept – Kerstcake met mascarpone
In een mum van tijd een indrukwekkend dessert op tafel toveren met Kerstmis? Niets is eenvoudiger. De pandoro in laagjes lijkt uiteindelijk op een ster. En het beste is dat het recept zo eenvoudig is dat zelfs onervaren koks en bakkers gegarandeerd zullen slagen. Het duurt niet meer dan 30 minuten!

Table of contents
De eenvoudige manier om panettone te presenteren. Het wow-effect is gegarandeerd.
Ingrediënten
- 1 Pandoro
- 100 g Suiker
- 4 Eieren
- 250 g Mascarpone
- 2 EL Marsala , of andere dessertwijn
- Versier naar wens, z. bijv. hagelslag, frambozen, suikerparels
Equipment
- 2 grote kommen
- Handmixer
- Mondstuk
- 1 Groot mes
- 1 Presentatieplaat
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Gebruik het grote mes om de pandoro kruislings in te snijden zodat je 5 even dikke, stervormige plakken hebt.
- Step 2Scheid de eieren in dooiers en eiwitten.
- Step 3Meng in een kom de eidooiers en suiker met de garde van een handmixer tot het mengsel mooi schuimig is.
- Step 4Voeg nu de Marsala en de mascarpone toe. Blijf kloppen tot het mengsel glad is.
- Step 5Klop in een andere kom de eiwitten stijf. Spatel de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het mascarponemengsel tot alles goed gecombineerd is.
- Step 6Giet nu de room in de spuitzak.
- Step 7Neem de basis van de Pandoro, leg hem op het bord en haal de spuitzak één keer langs de buitenrand van de taart, zodat je de buitenste lijn van de ster met de mascarponevulling bijna natrekt. Kleur vervolgens de binnenkant van de ster met de crème.
- Step 8Neem het volgende kleinere plakje en leg het op de bodem van de taart zodat de pieken met de mascarponecrème vrij blijven. Schilder nu de ster op dit tweede plakje cake eerst met de crème en vul dan de binnenkant.
- Step 9De volgende kleinere plak cake volgt. Leg deze er weer op zodat de pieken met de mascarponecrème vrij blijven. En ga dan op deze manier door met lagen maken. Uiteindelijk ziet het eruit als een kleine dennenboom met besneeuwde punten.
- Step 10Verdeel de rest van de crème over de bovenkant en versier zoals je wilt: met hagelslag, suikerparels of vers fruit, zoals frambozen! De mascarponepunten van de taart kunnen ook worden versierd.
Do you like the recipe?
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment