Pandoro recept – Kerstcake met mascarpone

In een mum van tijd een indrukwekkend dessert op tafel toveren met Kerstmis? Niets is eenvoudiger. De pandoro in laagjes lijkt uiteindelijk op een ster. En het beste is dat het recept zo eenvoudig is dat zelfs onervaren koks en bakkers gegarandeerd zullen slagen. Het duurt niet meer dan 30 minuten!

From Jens 2 Min Reading time

Pandoro – gelaagd met mascarpone

Recept afdrukken
0
De eenvoudige manier om panettone te presenteren. Het wow-effect is gegarandeerd.
4
Ingrediënten
Equipment
  • 2 grote kommen
  • Handmixer
  • Mondstuk
  • 1 Groot mes
  • 1 Presentatieplaat
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Gebruik het grote mes om de pandoro kruislings in te snijden zodat je 5 even dikke, stervormige plakken hebt.
  2. Step 2
    Scheid de eieren in dooiers en eiwitten.
  3. Step 3
    Meng in een kom de eidooiers en suiker met de garde van een handmixer tot het mengsel mooi schuimig is.
  4. Step 4
    Voeg nu de Marsala en de mascarpone toe. Blijf kloppen tot het mengsel glad is.
  5. Step 5
    Klop in een andere kom de eiwitten stijf. Spatel de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het mascarponemengsel tot alles goed gecombineerd is.
  6. Step 6
    Giet nu de room in de spuitzak.
  7. Step 7
    Neem de basis van de Pandoro, leg hem op het bord en haal de spuitzak één keer langs de buitenrand van de taart, zodat je de buitenste lijn van de ster met de mascarponevulling bijna natrekt. Kleur vervolgens de binnenkant van de ster met de crème.
  8. Step 8
    Neem het volgende kleinere plakje en leg het op de bodem van de taart zodat de pieken met de mascarponecrème vrij blijven. Schilder nu de ster op dit tweede plakje cake eerst met de crème en vul dan de binnenkant.
  9. Step 9
    De volgende kleinere plak cake volgt. Leg deze er weer op zodat de pieken met de mascarponecrème vrij blijven. En ga dan op deze manier door met lagen maken. Uiteindelijk ziet het eruit als een kleine dennenboom met besneeuwde punten.
  10. Step 10
    Verdeel de rest van de crème over de bovenkant en versier zoals je wilt: met hagelslag, suikerparels of vers fruit, zoals frambozen! De mascarponepunten van de taart kunnen ook worden versierd.
Do you like the recipe?
Klassieke Pandoro

De Pandoro taart presenteert zich ongelooflijk luchtig en vederzacht in een kerstcadeauverpakking! De gouden koepelcake zal gegarandeerd iedereen verleiden die hem probeert. Het ideale cadeau voor op de kerstkoffietafel met vrienden en familie.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Geef een reactie
Rating recept




Mandatory fields