Versier naar wensz. bijv. hagelslag, frambozen, suikerparels
Instructies
Gebruik het grote mes om de pandoro kruislings in te snijden zodat je 5 even dikke, stervormige plakken hebt.
Scheid de eieren in dooiers en eiwitten.
Meng in een kom de eidooiers en suiker met de garde van een handmixer tot het mengsel mooi schuimig is.
Voeg nu de Marsala en de mascarpone toe. Blijf kloppen tot het mengsel glad is.
Klop in een andere kom de eiwitten stijf. Spatel de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het mascarponemengsel tot alles goed gecombineerd is.
Giet nu de room in de spuitzak.
Neem de basis van de Pandoro, leg hem op het bord en haal de spuitzak één keer langs de buitenrand van de taart, zodat je de buitenste lijn van de ster met de mascarponevulling bijna natrekt. Kleur vervolgens de binnenkant van de ster met de crème.
Neem het volgende kleinere plakje en leg het op de bodem van de taart zodat de pieken met de mascarponecrème vrij blijven. Schilder nu de ster op dit tweede plakje cake eerst met de crème en vul dan de binnenkant.
De volgende kleinere plak cake volgt. Leg deze er weer op zodat de pieken met de mascarponecrème vrij blijven. En ga dan op deze manier door met lagen maken. Uiteindelijk ziet het eruit als een kleine dennenboom met besneeuwde punten.
Verdeel de rest van de crème over de bovenkant en versier zoals je wilt: met hagelslag, suikerparels of vers fruit, zoals frambozen! De mascarponepunten van de taart kunnen ook worden versierd.