Mozzarella sticks – recept met een knapperige korst

Thuis mozzarella sticks maken is heel eenvoudig. De knapperige, smeltende sticks zijn heerlijk bij een salade of om in te dippen. Fast food in Italiaanse stijl. Vooral leuk voor kinderen.

From Jens 2 Min Reading time

Mozzarella sticks met polenta korst

Recept afdrukken
1
Knapperige mozzarella sticks die zacht zijn van binnen. Gewoon een heerlijk, snel recept voor fingerfood en antipasti.
4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Meng voor de paneer de eieren met de melk.
  2. Step 2
    Meng de polenta met het zout, de Spaanse peper, de Parmezaanse kaas en de peterselie in een ondiepe schaal of diepe schaal.
  3. Step 3
    Snijd nu de mozzarella in staafjes, d.w.z. lange repen van 1 cm dik. Dep de stokjes droog met een schone keukenhanddoek of keukenpapier.
  4. Step 4
    Draai nu de stokjes – zoals je een schnitzel zou paneren – eerst in het ei, dan in het paneermeel tot ze helemaal bedekt zijn met paneermeel.
  5. Step 5
    Verhit de frituurolie in een kleine pan. Houd een houten stokje in de olie. Als er belletjes op ontstaan, is de temperatuur goed.
  6. Step 6
    Bak de stokjes in porties tot ze goudbruin zijn.
Do you like the recipe?

De mozzarella doet het

Als je aan mozzarella denkt, denk je aan Italië. De bolvormige witte bolletjes zijn een van de grote boegbeelden van de Italiaanse kaascultuur.

Mozzarella speelt een belangrijke rol in de Italiaanse keuken. Denk maar aan gerechten als caprese, melanzane alla parmigiana of pizza.

Hier in Duitsland speelt mozzarella ook een culinaire rol als mozzarella stick. Mozzarella sticks zijn eigenlijk geen Italiaanse traditie, maar een uitvinding van Amerikaanse fastfoodketens. Maar ze zijn nog lekker ook!

Hoe maak je de mozzarella sticks knapperig?

Voor dit recept hebben we de Amerikaanse mozzarella sticks iets Italiaanser gemaakt. In plaats van paneermeel hebben we polenta gebruikt voor de knapperige korst. Het werkt echt heel goed!

Als je veel tijd hebt, is hier nog een tip: paneer de stokjes en leg ze een paar uur in de vriezer. Wanneer de bevroren mozzarellastokjes dan in het hete vet worden gelegd, zullen ze knapperig en zacht zijn en minder snel gaan lekken.

PS: Als je het recept voor mozzarella sticks leuk vond, waarom bookmark je het dan niet op Pinterest!

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

5 van 1 stem (1 rating without comment)
Geef een reactie
Rating recept




Mandatory fields