- Antipasti
- Bella Italia
- Bijgerechten en salade
- Dessert
- Dranken
- Favoriete Italiaanse recepten
- Hoofdgerechten
- Pasta
- Pizza
- Tips & Kennis
Focaccia met tomaten – Italiaans recept
Zoete kerstomaatjes geven extra smaak aan de luchtige focaccia in dit recept en maken hem echt sappig!

Zoete kerstomaatjes geven extra smaak aan de luchtige focaccia in dit recept en maken hem echt sappig!
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Los het zout op in het koude water.
- Step 2Wrijf de verse gist tussen je handen over de bloem.
- Step 3Voeg geleidelijk het zoute water toe aan de bloem en kneed door. Voeg geleidelijk de suiker en olijfolie toe.
- Step 4Kneed het deeg krachtig gedurende 10 minuten. Zodra het deeg elastisch en niet meer plakkerig is, dek je het af en laat je het 2 uur op kamertemperatuur staan. Zet het daarna 24 uur in de koelkast.
- Step 5Haal het deeg na een dag uit de koelkast en laat het afgedekt 2 uur op kamertemperatuur rusten.
- Step 6Bestrijk de bakplaat met olijfolie en druk het deeg met je vingers in de rechthoekige vorm. Gebruik je vingertoppen om kleine holtes te maken.
- Step 7Halveer de cherrytomaatjes en pers het tomatensap uit over de focaccia. Druk vervolgens de uitgeknepen tomaatjes met de dichte kant diep in het deeg. Laat de focaccia nog 30 minuten rijzen.
- Step 8Bestrooi de focaccia met grof zout en oregano, besprenkel met een paar druppels olijfolie en bak 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C tot ze goudbruin zijn.
Do you like the recipe?
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment