Crostata Stellata – Chocolade- en notentaart

Dit recept voor crostata stellata is een hemelse bakervaring. De adembenemende notentaart met de ster is niet alleen verrukkelijk van smaak, maar ook van uiterlijk. Deze delicate lekkernij is perfect voor speciale gelegenheden of wanneer je gewoon zin hebt in iets speciaals.

From Jens 3 Min Reading time

Crostata Stellata (stertaart)

Recept afdrukken
0
Een geweldige taart voor Kerstmis.
Ingrediënten
Voor het deeg
  • 150 g Tarwebloem , Farina 00
  • 150 g Semola rimacinata, Italiaans griesmeel van harde tarwe
  • 100 g Poedersuiker
  • 1 Knijpen Zout
  • 1 Sinaasappel of citroen, onbehandeld
  • 150 g Boter, koud en in fijne blokjes gesneden
  • 2 Eieren
Voor de vulling
  • 200 g Gianduja-room
  • 100 g Hazelnoot- en walnootmengsel
  • 60 g Gekonfijte sinaasappelschil
  • 1/4 TL Kaneel, Grond
  • 1/4 TL Anjer, Grond
Equipment
  • 1 Taartvorm, Diameter 22 cm
  • 1 Sjabloon ster, z. bijv. grote koekjessnijder of uit karton gesneden
Voorbereidingstijd 1 uur 30 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur 40 minuten

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Rasp de schil van de citrusvruchten. Meng voor het deeg alle droge ingrediënten met de citrusrasp. Wrijf vervolgens met je vingertoppen de blokjes boter door het mengsel tot je een kruimelige consistentie hebt.
  2. Step 2
    Klop de eieren los in een kom en voeg toe aan het deegmengsel. Kneed het deeg op een goed met bloem bestoven oppervlak tot het een gelijkmatige consistentie heeft en tot een bal gevormd kan worden. Als het deeg te droog is, voeg dan een theelepel water toe.
  3. Step 3
    Snijd nu het deeg in twee bijna gelijke helften, waarbij de ene helft iets groter is omdat deze bedoeld is voor de bodem. Rol de helften uit tot ze ongeveer 3 cm dik zijn. Wikkel ze vervolgens in huishoudfolie en leg ze minstens een uur in de koelkast.
  4. Step 4
    Hak voor de vulling de noten grof en de gekonfijte sinaasappel in fijne blokjes. Meng beide in een kom met de chocoladeroom en de kruiden tot een homogeen mengsel.
  5. Step 5
    Nadat het deeg heeft gerust, verwarm je de oven voor op 180°C.
  6. Step 6
    Zodra het deeg goed gekoeld is, rol je het kleinere stuk deeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak tot ongeveer de grootte van het bakblik. Gebruik vervolgens het bakblik om een deksel uit te snijden. Gebruik een sjabloon om een ster uit het midden uit te snijden en leg het deksel voorzichtig op een vel bakpapier.
  7. Step 7
    Rol nu het grootste stuk uit op een schoon en licht met bloem bestoven oppervlak, zodat het in de taartvorm past. Druk het deeg goed aan in de vorm. Knip de randen netjes bij en prik met een vork veel kleine gaatjes in de bodem.
  8. Step 8
    Verdeel de chocoladevulling over de bodem en strijk glad.
  9. Step 9
    Plaats vervolgens het deksel op de basis en voeg de twee stukken goed samen. Als het niet goed plakt, bevochtig de randen dan lichtjes met water.
  10. Step 10
    Bak de taart 35-40 minuten in een voorverwarmde heteluchtoven op 180° C.
  11. Step 11
    Bestuif met poedersuiker en serveer.
Do you like the recipe?

De magie van smaakcombinaties

Het kruimeldeeg, de smaak van sinaasappel, de chocoladesmelt en het knapperige van de noten vormen de basis voor deze hemelse smaakervaring. De keuze van deze speciale ingrediënten geeft de taart zijn unieke textuur en onvergelijkbare smaak.

Het stersjabloon en zijn rol

Het gebruik van een stersjabloon geeft onze taart niet alleen een unieke vorm, maar maakt hem ook tot een visueel hoogtepunt. Waarschijnlijk hebben maar weinig mensen een stersjabloon in huis. Je kunt er gemakkelijk zelf een maken. Teken gewoon een ster op karton en knip het uit.

Tips voor het notentaartdeeg

Het deeg kan met de hand, met een keukenmachine of met een staande mixer worden bereid. Het kan ook van tevoren worden gemaakt en is een paar dagen houdbaar in de koelkast of kan tot 3 maanden worden ingevroren.

Presentatie- en serveersuggesties

Als je Italiaanse notentaart klaar is om in het middelpunt van de belangstelling te staan, bestuif hem dan voor het serveren met poedersuiker. Je kunt er gewoon van genieten of hem serveren met een bolletje vanille-ijs of een toef slagroom. Een glaasje Bombardino past er heel goed bij.

Crostata Stellata stap voor stap

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Geef een reactie
Rating recept




Mandatory fields