Rasp de schil van de citrusvruchten. Meng voor het deeg alle droge ingrediënten met de citrusrasp. Wrijf vervolgens met je vingertoppen de blokjes boter door het mengsel tot je een kruimelige consistentie hebt.
Klop de eieren los in een kom en voeg toe aan het deegmengsel. Kneed het deeg op een goed met bloem bestoven oppervlak tot het een gelijkmatige consistentie heeft en tot een bal gevormd kan worden. Als het deeg te droog is, voeg dan een theelepel water toe.
Snijd nu het deeg in twee bijna gelijke helften, waarbij de ene helft iets groter is omdat deze bedoeld is voor de bodem. Rol de helften uit tot ze ongeveer 3 cm dik zijn. Wikkel ze vervolgens in huishoudfolie en leg ze minstens een uur in de koelkast.
Hak voor de vulling de noten grof en de gekonfijte sinaasappel in fijne blokjes. Meng beide in een kom met de chocoladeroom en de kruiden tot een homogeen mengsel.
Nadat het deeg heeft gerust, verwarm je de oven voor op 180°C.
Zodra het deeg goed gekoeld is, rol je het kleinere stuk deeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak tot ongeveer de grootte van het bakblik. Gebruik vervolgens het bakblik om een deksel uit te snijden. Gebruik een sjabloon om een ster uit het midden uit te snijden en leg het deksel voorzichtig op een vel bakpapier.
Rol nu het grootste stuk uit op een schoon en licht met bloem bestoven oppervlak, zodat het in de taartvorm past. Druk het deeg goed aan in de vorm. Knip de randen netjes bij en prik met een vork veel kleine gaatjes in de bodem.
Verdeel de chocoladevulling over de bodem en strijk glad.
Plaats vervolgens het deksel op de basis en voeg de twee stukken goed samen. Als het niet goed plakt, bevochtig de randen dan lichtjes met water.
Bak de taart 35-40 minuten in een voorverwarmde heteluchtoven op 180° C.