- Antipasti
- Bella Italia
- Bijgerechten en salade
- Dessert
- Dranken
- Favoriete Italiaanse recepten
- Hoofdgerechten
- Pasta
- Pizza
- Tips & Kennis
Crostata al Limone – Taart met citroen
Crostata al limone: Snel en makkelijk recept voor citroentaart met luchtige room en mals zanddeeg.

Table of contents
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Meng de bloem, een snufje zout en de fijngehakte koude boter in een mixer tot je een zandachtige consistentie hebt.
- Step 2Kneed dit mengsel op een werkvlak met poedersuiker, citroenrasp en de eierdooiers tot een compact deeg.
- Step 3Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
- Step 4Na het rusten in de koelkast haal je het korstdeeg eruit en rol je het uit tot de grootte van het bakblik en vorm je het deeg zodat het in het bakblik past. Snijd overtollig deeg weg.
- Step 5Rol het resterende deeg opnieuw uit en snijd in stroken van 2 cm breed. Deze vormen het typische crostata taartrooster.
- Step 6Voeg de citroenschil toe aan de melk in een pan en verwarm langzaam. LET OP: niet laten koken!
- Step 7Klop de suiker en eidooiers in een kom, zeef de bloem en het zetmeel erdoor en roer goed.
- Step 8Voeg een beetje warme melk toe aan het suiker-ei-zetmeelmengsel, roer goed en giet dit mengsel terug bij de melk. Blijf de melk al roerend verwarmen tot het dik wordt als vla. Dek dan af met huishoudfolie en laat iets afkoelen.
- Step 9Prik het deeg in de vorm een paar keer in met een vork en giet de room in de taart.
- Step 10Maak met de repen deeg een rasterpatroon op de taart. Bestrijk dit raster met het losgeklopte ei.
- Step 11Bak de cake in een voorverwarmde oven, bedekt met aluminiumfolie, op 170 graden gedurende 1 uur.
- Step 12Laat de taart volledig afkoelen en serveer bestrooid met poedersuiker.
Heb je vragen over dit crostata al limone recept of wil je jouw persoonlijke kooktruc met ons delen? Geef dan snel een reactie hieronder!
Crostata – Italiaanse taartklassieker
Het lijkt wel of elke nonna in Italië crostata bakt voor haar kleinkinderen. De taart wordt daarom voor bijna elke Italiaan geassocieerd met jeugdherinneringen en is een echt soul food dat vaak als ontbijt wordt gegeten.
Een crostata is eigenlijk de Italiaanse versie van een Franse taart. Het heeft altijd een korstdeegbodem, die wordt besmeerd met jam, vruchtencompote, Nutella of – zoals hier – custardcrème. Bovenop ligt een raster van deegreepjes dat de crostata onmiskenbaar maakt.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment