Citroenkoekjes – Italiaanse citronelli

Geurige citroenkoekjes zijn gewoon een heerlijk snoepje: ze smelten in de mond met hun unieke delicate citroensmaak! Vooral heerlijk met Kerstmis....

From Jens 1 Min Reading time

Citronelli – Italiaanse citroenkoekjes

Recept afdrukken
0
Citroenkoekjes gemaakt van zanddeeg. Snel te maken en altijd heerlijk. Zelfs in de kerstbakkerij.
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Zeef de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden.
  2. Step 2
    Voeg nu de boter, 50 g poedersuiker, de zaadjes uit het vanillestokje, de citroenrasp en het ei toe aan het kuiltje. Kneed alles vervolgens met je handen tot je een glad deeg hebt.
  3. Step 3
    Dek het deeg af en zet het een uur in de koelkast.
  4. Step 4
    Verwarm vervolgens de oven voor op 170°C.
  5. Step 5
    Rol het deeg uit – ongeveer 1 cm dik – en snijd het uit.
  6. Step 6
    Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer het midden met citroenmarmelade.
  7. Step 7
    Bak 10 minuten in het midden van de oven.
  8. Step 8
    Bestuif na het bakken met de resterende poedersuiker.
Do you like the recipe?

PS: Als het recept je bevalt, waarom bookmark je de volgende afbeelding dan niet op Pinterest!

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Geef een reactie
Rating recept




Mandatory fields