- Antipasti
- Bella Italia
- Bijgerechten en salade
- Dessert
- Dranken
- Favoriete Italiaanse recepten
- Hoofdgerechten
- Pasta
- Pizza
- Tips & Kennis
Citroenkoekjes – Italiaanse citronelli
Geurige citroenkoekjes zijn gewoon een heerlijk snoepje: ze smelten in de mond met hun unieke delicate citroensmaak! Vooral heerlijk met Kerstmis....

Table of contents
Citroenkoekjes gemaakt van zanddeeg. Snel te maken en altijd heerlijk. Zelfs in de kerstbakkerij.
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Zeef de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden.
- Step 2Voeg nu de boter, 50 g poedersuiker, de zaadjes uit het vanillestokje, de citroenrasp en het ei toe aan het kuiltje. Kneed alles vervolgens met je handen tot je een glad deeg hebt.
- Step 3Dek het deeg af en zet het een uur in de koelkast.
- Step 4Verwarm vervolgens de oven voor op 170°C.
- Step 5Rol het deeg uit – ongeveer 1 cm dik – en snijd het uit.
- Step 6Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer het midden met citroenmarmelade.
- Step 7Bak 10 minuten in het midden van de oven.
- Step 8Bestuif na het bakken met de resterende poedersuiker.
Do you like the recipe?
PS: Als het recept je bevalt, waarom bookmark je de volgende afbeelding dan niet op Pinterest!

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment