- Antipasti
- Bella Italia
- Bijgerechten en salade
- Dessert
- Dranken
- Favoriete Italiaanse recepten
- Hoofdgerechten
- Pasta
- Pizza
- Tips & Kennis
Burrata pasta met champignons – recept
Burrata, tagliatelle en kleurrijke gemengde paddenstoelen zijn een dreamteam uit de snelle Italiaanse keuken. Echt een geweldig gerecht voor elke dag! Van deze fettuccine al funghi e burrata moet je gewoon houden!

Table of contents
Snel, vegetarisch pastagerecht uit de Italiaanse keuken.
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Verhit een grote pan op het fornuis. Bak de gesneden champignons in 2 el olijfolie in de hete pan. Voeg na ongeveer 5 minuten de uien en het spek toe en bak tot ze doorschijnend zijn.
- Step 2Als alles een mooie kleur heeft gekregen, voeg je 5 takjes tijm en de gedroogde eekhoorntjesbrood toe en blus je af met witte wijn.
- Step 3Als de witte wijn is ingekookt, vul dan aan met room en bouillon. Laat dit mengsel ongeveer ⅓ inkoken. Breng op smaak met een beetje zout en gemalen peper.
- Step 4Kook nu de pasta in een voldoende grote pan beetgaar, giet af en meng onmiddellijk in de pan met de saus, gehakte kruiden en boter.
- Step 5Doe de pasta over in een grote serveerschaal en bedek met de burrata bal. Pluk de blaadjes van het laatste takje tijm en versier de kaasbol ermee. Werk af met een paar druppels olie en serveer.
Do you like the recipe?
Heb je vragen over dit recept voor Burrata pasta met paddenstoelen of wil je jouw persoonlijke kooktruc met ons delen? Schrijf dan snel een reactie hieronder!
Burrata Pasta Funghi – stap voor stap
PS: Als het recept je bevalt, waarom bookmark je de volgende afbeelding dan niet op Pinterest!

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment