- Antipasti
- Bella Italia
- Bijgerechten en salade
- Dessert
- Dranken
- Favoriete Italiaanse recepten
- Hoofdgerechten
- Pasta
- Pizza
- Tips & Kennis
Aperol Spritz – Kersteditie
Aperol Spritz! Wie houdt er niet van in de zomer? De felrode cocktail straalt joie de vivre uit en is levendig als aperitief, 's avonds bij zonsondergang op het terras of in de bar met vrienden. Maar ook in de winter slaat een Aperol spritz een goed figuur.

Table of contents
Aperol Spritz smaakt vooral heerlijk in combinatie met citrusvruchten en glühweinkruiden. De blog 23qm Stil heeft een fantastisch recept voor bloedsinaasappelsiroop met Aperol. We willen deze siroop graag in een iets andere vorm aanbevelen voor een kerstaperitief dit jaar.
Aperol Spritz in een wintereditie met een citruskick en glühweinkruiden.
Ingrediënten
- 1 Citroen, biologisch
- 400 ml Citrussap, Bijvoorbeeld sinaasappel, roze grapefruit of bloedsinaasappel
- 200 g Suiker
- 1 Kaneelstokje
- 5 Anjers
- 5 Pimentkorrels
- 200 ml Aperol
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Snijd de citroen in plakjes.
- Step 2Doe de citroenschijfjes in een pan met het sap, de suiker en de kruiden. Laat een half uur op een laag vuur sudderen tot een stroperige consistentie is bereikt.
- Step 3Haal de siroop van het vuur en giet de Aperol erbij.
- Step 4Passeer de vloeistof door een zeef en giet door een trechter in een decoratieve fles.
- Step 5Giet om te serveren 2 cl aperitiefsiroop in een glas en vul aan met Prosecco.
Do you like the recipe?
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment