Aperol Spritz – Kersteditie

Aperol Spritz! Wie houdt er niet van in de zomer? De felrode cocktail straalt joie de vivre uit en is levendig als aperitief, 's avonds bij zonsondergang op het terras of in de bar met vrienden. Maar ook in de winter slaat een Aperol spritz een goed figuur.

From Jens 1 Min Reading time

Aperol Spritz smaakt vooral heerlijk in combinatie met citrusvruchten en glühweinkruiden. De blog 23qm Stil heeft een fantastisch recept voor bloedsinaasappelsiroop met Aperol. We willen deze siroop graag in een iets andere vorm aanbevelen voor een kerstaperitief dit jaar.

Kerstmis spritz met aperitief siroop

Recept afdrukken
5
Aperol Spritz in een wintereditie met een citruskick en glühweinkruiden.
Ingrediënten
  • 1 Citroen, biologisch
  • 400 ml Citrussap, Bijvoorbeeld sinaasappel, roze grapefruit of bloedsinaasappel
  • 200 g Suiker
  • 1 Kaneelstokje
  • 5 Anjers
  • 5 Pimentkorrels
  • 200 ml Aperol
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Snijd de citroen in plakjes.
  2. Step 2
    Doe de citroenschijfjes in een pan met het sap, de suiker en de kruiden. Laat een half uur op een laag vuur sudderen tot een stroperige consistentie is bereikt.
  3. Step 3
    Haal de siroop van het vuur en giet de Aperol erbij.
  4. Step 4
    Passeer de vloeistof door een zeef en giet door een trechter in een decoratieve fles.
  5. Step 5
    Giet om te serveren 2 cl aperitiefsiroop in een glas en vul aan met Prosecco.
Do you like the recipe?

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Geef een reactie
Rating recept




Mandatory fields