- Antipasti
- Bella Italia
- Bijgerechten en salade
- Dessert
- Dranken
- Favoriete Italiaanse recepten
- Hoofdgerechten
- Pasta
- Pizza
- Tips & Kennis
Antipastischotel – in de zomereditie
Als er gasten komen, zijn antipastischotels een zegen voor iedereen die geen tijd heeft. De schotels zijn ongelooflijk gevarieerd en heel gemakkelijk te maken. Je hebt geen kookkunsten nodig. De ingrediënten worden gewoon mooi gerangschikt. Als de schikking een grafisch patroon volgt, creëer je in een handomdraai een visuele sensatie.

Table of contents
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Snijd het gewassen fruit en de groenten in achtsten. Halveer en ontpit de kersen.
- Step 2Pluk een handvol basilicumblaadjes.
- Step 3Scheur de mozzarella in grove stukken met je vingers.
- Step 4Schik nu alle ingrediënten in rijen op een mooie grote houten plank. Begin met een rij tomatenkwartjes, gevolgd door een rij mozzarella, abrikozen, basilicumblaadjes, ham, kersen, nog meer mozzarella en een rij nectarines.
- Step 5Besprenkel de mozzarella met een beetje olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Step 6Leg het burratabolletje in het midden en versier het bord met meer basilicumblaadjes.
De antipastischotel die we je hier presenteren smaakt naar Italië, zonneschijn en dolce vita: zoet zomerfruit ontmoet hartige prosciutto en milde, romige mozzarella. Het is een absoluut onweerstaanbare combinatie voor het oog en het gehemelte.
Als je deze schotel wilt serveren, raden we aan om vers brood of crackers zoals knapperige taralli op tafel te zetten, evenals een kleine selectie smeersels. Extra vierge olijfolie en dikke balsamicoazijn zijn ook een must!
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment