- Antipasti
- Bella Italia
- Bijgerechten en salade
- Dessert
- Dranken
- Favoriete Italiaanse recepten
- Hoofdgerechten
- Pasta
- Pizza
- Tips & Kennis
Aardbeientiramisu – eenvoudig dessert
Geniet van het mooie aardbeienseizoen met dit sensationele zomerdessert: de romige, koele smelt van de mascarponecrème kust zoete, sappige aardbeien. Met een vleugje citroen van de limoncello. Deze aardbeientiramisu is echt verfrissend en gewoon een schot in de roos.

Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Was en reinig de aardbeien. Bewaar 10 aardbeien voor de decoratie, snijd de rest in heel dunne plakjes.
- Step 2Klop de eidooiers en poedersuiker tot ze wit en luchtig zijn. Spatel voorzichtig de limoncello en mascarpone erdoor met een houten lepel.
- Step 3Klop de eiwitten stijf en vouw ze erdoor. Giet een laagje room in de vorm. Verdeel er een laag koekjes over en besprenkel lichtjes met sinaasappelsap. Schik de plakjes aardbei erop.
- Step 4Vervolgens komt er een laag slagroom, verdeel er nog een laag biscuit over en besprenkel met sinaasappelsap. Verdeel de aardbeienplakjes er weer over. De laatste laag is een laag room.
- Step 5Dek de aardbeientiramisu af en zet hem een nacht in de koelkast.
- Step 6Verkruimel de pistachebros (doe bijvoorbeeld in een zakje en plet met een pletter of iets dergelijks).
- Step 7Bestrooi de tiramisu voor het serveren met de pistachebros. Halveer de resterende 10 aardbeien en versier de tiramisu ermee.
Aardbeientiramisu – heerlijk dessert zonder bakken
Tiramisu is waarschijnlijk het beroemdste dessert in Italië. Het wordt meestal gemaakt door laagjes biscuit, savoiardi genaamd, af te wisselen met mascarpone in een vorm. Eieren in de room maken het dessert stevig en koffie en cacaopoeder geven het extra smaak.
Tiramisu is eindeloos aangepast. Maar de populairste variatie is toch wel de aardbeientiramisu. Wij hebben het klassiek gehouden in ons recept met mascarpone. Je kunt deze volvette roomkaas natuurlijk ook vervangen door room of kwark. Als je geen lieveheersbeesjes hebt, werkt cantuccini ook. En als er kinderen mee-eten, laat je de limoncello gewoon weg…
Ik wil graag nog een geheime tip met jullie delen: Als je wilt dat het er bijzonder mooi uitziet, doe de ingrediënten dan in laagjes in decoratieve glazen in plaats van in een ovenschaal.
Een ijskoude limoncello shot of een limoncello spritz wordt aanbevolen als drankje.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment