- Antipasti
- Bella Italia
- Bijgerechten en salade
- Dessert
- Dranken
- Favoriete Italiaanse recepten
- Hoofdgerechten
- Pasta
- Pizza
- Tips & Kennis
Sanbitter van Sanpellegrino
Iedereen die wel eens in Italië op vakantie is geweest, kent misschien de kleine flesjes met de verfrissende inhoud. We hebben het over Sanbittèr. De bittere limonade van Sanpellegrino verfrist Italianen en bezoekers aan Italië al sinds 1961.

Van bittere Sanpellegrino tot Sanbittèr
Iedereen die wel eens in Italië op vakantie is geweest, kent misschien de kleine flesjes met de verfrissende inhoud. We hebben het over Sanbittèr. De bittere limonade van Sanpellegrino verfrist Italianen en bezoekers aan Italië al sinds 1961. In dat jaar vond Sanpellegrino het verfrissende drankje uit en noemde het Bitter Sanpellegrino. Het bestaat uit mineraalwater, dat SanPellegrino al sinds 1899 bottelt, maar ook uit citrusvruchten en aromatische Alpenkruiden. Met zijn bittere smaak staat het in schril contrast met algemeen verkrijgbare frisdranken zoals cola, Fanta en Sprite, maar kenners verkiezen de bitterheid van het Italiaanse product boven zijn met suiker doordrenkte Amerikaanse tegenhangers.

Sanbittèr
Varianten van Sanbitter
In zijn 50-jarige geschiedenis zijn er andere smaken toegevoegd aan de klassieke Sanbittèr. Sanbitter Dry werd geïntroduceerd in 1980. Met zijn zoetere noten is het gericht op een vrouwelijk publiek. Korte tijd later werd Sanbittèr Doré of Sanbitter Gold geïntroduceerd als een “gouden” variant, terwijl de klassieke Sanbitter en Sanbitter Dry een roodachtige kleur hebben. In 2011 vierde Sanbitter zijn 50e verjaardag en ter gelegenheid daarvan creëerde Sanpellegrino nieuwe smaken in het Sanbittèr Emozioni di Frutta assortiment: Grapefruit (Pompelmo), Kaneel, Peperoncino en Passievrucht.

Sanbitter Pompelmo
Cocktails met Sanbittèr
Sanbittèr hoeft niet alleen gedronken te worden – de intense kleur en uitzonderlijke smaak maken het ook ideaal voor het bereiden van cocktails. Voor een Sanbittèr Happy Hour wordt witte wijn of mousserende wijn gemengd in gelijke delen met Sanbittèr. Voor een Sanbittèr Aranciata (sinaasappel) heb je Sanbittèr, Sanpellegrino Aranciata en witte wijn nodig in een verhouding van 2:5:3 en serveer je het met een schijfje sinaasappel. Markus Weidenfeller van BAR DEVILS in Wiesbaden gebruikt 4 cl Sanbitter, 1 citroenschil, 4 cl Punt e Mes en 2 scheutjes sinaasappelbitter voor zijn Sweethearts-cocktail. Om de cocktail te bereiden vul je een tumbler met ijsblokjes, voeg je alle ingrediënten toe behalve de citroenschil, roer je met een barlepel en na 20-30 seconden besprenkel je hem met de citroenschil. Wrijf de rand eraf en schenk alles in een glas. De wodka bitters worden geserveerd in een wijnglas, waarin 10 cl Sanbitter, 3 cl limoensap en 5 cl wodka worden gegoten. Het glas wordt gegarneerd met een cocktailkers.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment