Salsiccia bereiden? Braden, grillen, koken!

Salsiccia: de ingenieuze smaakvolle worst uit Italië is een culinaire allrounder. Hier lees je wat je in de keuken met salsiccia kunt doen.

From Jens 2 Min Reading time

Wat is salsiccia?

Salsiccia is een worst gemaakt van grof gehakt varkensvlees. Afhankelijk van de Italiaanse regio kunnen er ook andere vleessoorten aan worden toegevoegd.

Het uiterlijk en de smaak doen denken aan Duitse worsten. In sommige macelleria wordt de salsiccia echter ook dun gerold en vervolgens tot een slak gevormd.

In het zuiden van Italië vind je eerder hete salsicce met chilipeper, terwijl je in het noorden eerder varianten met kruiden, specerijen of wijn vindt.

Salsiccia wordt trouwens zo uitgesproken: Sallsitscha!

Salsiccia – fresca of luchtgedroogd

Salsiccia wordt verkocht als verse worst onder de naam Salsisicca fresca of als luchtgedroogde variant. Als het als ring wordt verkocht, vind je het naamonderdeel Salsiccia curva.

Salsiccia
Salsiccia – verse worst

Intens smakende Italiaanse barbecueworst van grof gehakt varkensvlees, gemaakt volgens een traditioneel Toscaans recept. Voor stevige barbecue-avonden of om risotto, sugo of pizza mee op smaak te brengen.

Salsiccia – recepten en gebruik

Bak de salsiccia in een pan

In de pan

  • Het is aan te raden om voor het frituren gaatjes in de worst te prikken met een vork. Zo kan het vet eruit bakken, waardoor de worst knapperiger wordt en niet barst.
  • Bak de worst in de pan in 5 tot 10 minuten op middelhoog vuur in heel weinig vet goudbruin.
  • Je kunt de worst in zijn geheel bakken, in plakjes snijden of gewoon het worstvlees uit het vel drukken en verwerken als gehakt.

Barbecueën op houtskool

  • Prik de worstjes in met een vork, leg ze op de grill en grill ze 5-10 minuten op middelhoog vuur, draai ze om, tot ze goudbruine grillstrepen vertonen.
  • In de zomer smaakt gegrilde salsiccia heerlijk bij Italiaanse pastasalade, panzanella of gewoon in een panini.
Grill salsiccia
Pasta met worst

Met pasta

Salsiccia fresca is uitstekend voor het bereiden van pastasauzen . Het handige eraan is dat het al op smaak is gebracht. Natuurlijk kan het worstvlees ook worden gebruikt om pasta te vullen, zoals ravioli of cannelloni.

Op pizza

Pizza met worstvlees smaakt bijzonder goed en ongewoon. Knijp het worstvlees gewoon uit het vel en strooi het in kleine kruimels over de tomatensaus. Voeg mozzarella, olijfolie en een paar uienringen, champignons of paprika toe. Wat lekker is, mag!

Een kleine tip: …als je deze tips voor later wilt bewaren – ga met je muis over de volgende Pinterest-afbeelding en klik op “Bladwijzer”!

Pizza met worst
Risotto met salsiccia

Met risotto

Risotto is een fantastische combinatie met salsiccia. De smaak van de zachte, romige rijst met de stevige, pittige worst is gewoon buonissimo.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Geef een reactie
Mandatory fields