- Antipasti
- Bella Italia
- Bijgerechten en salade
- Dessert
- Dranken
- Favoriete Italiaanse recepten
- Hoofdgerechten
- Pasta
- Pizza
- Tips & Kennis
Panini – de broodjes van Italië
Panino is een populaire snack en streetfood in heel Italië. Ze worden gegeten in alimentari winkels of gekocht om mee te nemen in kleine kraampjes genaamd chiosco, die in elke grote stad te vinden zijn. De witte, altijd kleurrijke, verse en smakelijke panini worden gestapeld achter grote glazen ruiten en worden traditioneel doormidden gesneden...

Table of contents
Wat eet een bouwvakker in Napels ’s ochtends vroeg? Een panino! Wat nemen leerlingen op Sicilië mee naar school voor de lunch? Een panino! Wat eten nachtbrakers in Rome of Milaan ’s avonds laat als tussendoortje? Een panino!
Spuntino – Snackbar met panini
Panino is een populaire snack en streetfood in heel Italië. Ze worden gegeten in alimentari winkels of gekocht in kleine kraampjes genaamd chiosco, die in elke grote stad te vinden zijn. De witte, altijd kleurrijke, verse en heerlijke panini worden gestapeld achter grote glazen ruiten en worden traditioneel doormidden gesneden.
Panini – variatie in een broodje
Naast klassiekers als prosciutto provola (ham en kaas) of salame provola (salami en kaas) kent de verbeelding van panini geen grenzen. Er zijn echter geen regels voor DE Italiaanse panini. De vullingen en vormen variëren per regio. Noord-Italianen gebruiken graag ronde focaccia of vierkante ciabatta als brood en beleggen het met verse ricotta, rucola en de typische Toscaanse venkelsalami finocchiona of met de klassieke porchetta, een goed gekruide specialiteit van geroosterd varkensvlees. In het zuiden van Italië vind je vaak het gesneden broodje pane mafalda belegd met capocollo, pecorino en groenten zoals champignons of verse tomaten.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment