- Antipasti
- Bella Italia
- Bijgerechten en salade
- Dessert
- Dranken
- Favoriete Italiaanse recepten
- Hoofdgerechten
- Pasta
- Pizza
- Tips & Kennis
Nuvola Super – Caputo Cloud pizzabloem
De eerste pizza Margherita werd in 1889 in Napels gebakken. Sindsdien hebben de pizzabakkers van de stad een strikte code voor het bakken van een goede pizza. De pizza moet rond zijn, niet groter dan 35 cm in diameter, niet meer dan 4 millimeter dik in het midden en met een licht opstaande rand. Cloud […]

Table of contents
De eerste pizza Margherita werd in 1889 in Napels gebakken. Sindsdien hebben de pizzabakkers van de stad een strikte code voor het bakken van een goede pizza.
De pizza moet rond zijn, niet groter dan 35 cm in diameter, niet meer dan 4 millimeter dik in het midden en met een licht opstaande rand.
Cloud Pizza – Revolutie in Napels
Maar Vincenzo Capuano brengt nu een frisse wind door de pizzatraditie in Napels. Capuano is een Napolitaanse pizzabakker van de 4e generatie. De pizzafilosofie van de 30-jarige is revolutionair voor een Napolitaan. Vincenzo zegt dat hij van elke pizza iets kan leren, of die nu uit Amerika, Japan, Rome of Napels komt.
Vincenzo heeft een nieuwe, revolutionaire pizza uitgevonden die hij Cloud Pizza heeft gedoopt. De “kenmerkende stijl” is de extreem luchtige, extreem hoge korst.
Omdat dit type pizza niet gebakken kan worden met traditioneel pizzameel, ontwikkelde hij samen met DE Napolitaanse meelfabriek Caputo een compleet nieuw type pizzameel.
Nuvola Super Pizza Meel is uniek
Het meel is gemaakt van speciale zachte tarwe (Italiaans: grano tenero, tipo 0) en verrijkt met suiker. Hierdoor kan de bloem meer water binden. Het resultaat? Het deeg rijst beter en krijgt een uitzonderlijk hoge, luchtige rand bij het bakken.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment