- Antipasti
- Bella Italia
- Bijgerechten en salade
- Dessert
- Dranken
- Favoriete Italiaanse recepten
- Hoofdgerechten
- Pasta
- Pizza
- Tips & Kennis
Caputo Farina 00 – het beste pizzameel ter wereld!
Antica Molino di Caputo Farina 00 – het pizzameel van de Napolitaanse pizzabakkers We hebben herhaaldelijk vragen gekregen of we het eersteklas Caputo Farina 00 pizzameel aan ons assortiment konden toevoegen. In Italië zweren pizzabakkers en pizzaioli bij dit hoogwaardige meel. En op de een of andere manier heeft het woord over de hoge kwaliteit […]

Antica Molino di Caputo Farina 00 – het pizzameel van de Napolitaanse pizzabakkers
We hebben herhaaldelijk vragen gekregen of we het eersteklas Caputo Farina 00 pizzameel aan ons assortiment konden toevoegen. In Italië zweren pizzabakkers en pizzaioli bij dit hoogwaardige meel. En op de een of andere manier heeft het woord over de hoge kwaliteit zich verspreid naar Duitsland. Amateurkoks willen dit pizzameel nu ook gebruiken om pizza’s te maken die net zo lekker zijn als in Napels. Eindelijk kunnen onze klanten opgelucht ademhalen en zichzelf en hun familie of vrienden verblijden met hun pizzacreaties.

Caputo Farina Rossa Chef
Caputo Farina 00 rosso – de rode versie
Er zijn twee soorten Farina 00 pizzabloem van Antica Molino di Caputo – een rode en een blauwe. We hebben beide in ons assortiment opgenomen. De Farina rossa (de rode variant) heeft een bijzonder hoog glutengehalte. Dit betekent dat het deeg snel soepel wordt bij het kneden en gemakkelijk te kneden is. Dankzij het hoge eiwitgehalte van 13,5% komt ook de typisch Napolitaanse pizza bijzonder goed tot zijn recht.
Het recept voor Pizza Margherita da Michele vind je in onze receptenverzameling.
Caputo Farina Tenero
De Farina Grano Tenero is de blauwe versie van het wereldberoemde pizzameel. Het kan ook worden gebruikt om pizza’s en zoet gebak te maken. Dankzij de speciale eigenschappen absorbeert het meel goed water (of melk), waardoor het zeer snel tot een deeg te verwerken is.
Het verschil met onze normale 450 bloem is de fijnere maling van de tipo 00 bloem. Hierdoor is het deeg elastischer en trekt het niet meer samen bij het uitrollen of kneden. Dus als je durft, kun je deeg gemaakt met Caputo bloem met een gerust hart door de lucht gooien, net als echte pizzabakkers doen.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment