- Antipasti
- Bella Italia
- Bijgerechten en salade
- Dessert
- Dranken
- Favoriete Italiaanse recepten
- Hoofdgerechten
- Pasta
- Pizza
- Tips & Kennis
Tomatensalade met burrata – recept
Een goddelijke variatie op de klassieke Italiaanse tomatensalade caprese met hemelse romige burrata. Snel te maken - zelfs zonder veel ervaring in de keuken - visueel verbluffend en indrukwekkend lekker!

Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Was de tomaten, snijd ze in grote stukken en marineer ze in azijn en olie. Kruid met peper en zout.
- Step 2Leg de burrata in het midden van een diep bord en drapeer de gemarineerde tomaten eromheen.
- Step 3Versier het bord met de basilicumblaadjes.
- Step 4Snijd de burrata aan tafel in vieren en serveer iedereen een stuk samen met de tomatensalade.
Heb je vragen over dit recept voor tomatensalade of wil je jouw persoonlijke kooktruc met ons delen? Schrijf dan snel een reactie hieronder!
DE culinaire metgezel van de zomer! Zo smaakvol, zo sappig, zo verfrissend… Tomatensalade is waarschijnlijk een van de eenvoudigste recepten. Je hoeft maar een paar regels te volgen om het echt lekker te maken.
4 gouden regels voor tomatensalade
- Gebruik echt rijpe tomaten!
- Tomaten moeten op kamertemperatuur zijn – niet ijskoud!
- Het moet wel heel goede olijfolie zijn!
- Vers geplukte basilicum is ook een must!
Iets over olijfolie
Insalata di pomodori, zoals de salade in het Italiaans heet, biedt het ideale smaak canvas voor echt goede extra vierge olijfolie.
Kies een intens fruitige of medium fruitige extra vierge en ervaar hoe de smaak van de olie je gehemelte prikkelt. Als je de voorkeur geeft aan een mildere smaak, probeer dan een licht fruitige olijfolie!
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment