- Antipasti
- Bella Italia
- Bijgerechten en salade
- Dessert
- Dranken
- Favoriete Italiaanse recepten
- Hoofdgerechten
- Pasta
- Pizza
- Tips & Kennis
Spaghetti burrata recept
Romige burrata is het middelpunt van dit Italiaanse pastagerecht. In het recept vormt het de tegenhanger van de aromatische tomatensaus en de smaakvolle Taggiasca-olijven.

Table of contents
Romige burrata is het middelpunt van dit Italiaanse pastagerecht. In het recept vormt het de tegenhanger van de aromatische tomatensaus en de smaakvolle Taggiasca-olijven.
Ingrediënten
- 4 Ballen Burrata
- 500 g Spaghetti
- 1 Glas Taggiasca olijven
- 250 g Cherrytomaten
- 2 rode uien
- 1 Convenant Basilicum
- 1 Kruidnagel
- 6 EL Olijfolie
- Zout
- Peper
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Breng het pastawater aan de kook en zout goed. Kook de pasta hierin beetgaar.
- Step 2Pel en halveer de ui en snijd in dunne halve maantjes.
- Step 3Verhit 3 el olijfolie in een pan en fruit hierin de uienringen en het gepelde teentje knoflook.
- Step 4Wanneer de uien doorschijnend zijn, voeg je de cherrytomaatjes toe aan de pan en sauteer je deze. Wanneer de tomaten zacht zijn, is het tijd om de uitgelekte olijven toe te voegen. Voeg een pollepel pastawater toe en laat inkoken.
- Step 5Wanneer de pasta bijna beetgaar is, voeg je de noedels toe aan de pan, meng je ze goed met de saus en wacht je tot de spaghetti perfect gaar is. Haal van het vuur. Spatel de basilicumblaadjes erdoor.
- Step 6Verdeel de spaghetti over 4 borden en leg op elk bord een burratabolletje. Besprenkel met een beetje olijfolie, breng op smaak met gemalen zwarte peper en garneer met basilicumblaadjes.
Do you like the recipe?
Is spaghetti burrata toch niet het juiste recept voor jou? Wat dacht je dan van carbonara?
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment