- Antipasti
- Bella Italia
- Bijgerechten en salade
- Dessert
- Dranken
- Favoriete Italiaanse recepten
- Hoofdgerechten
- Pasta
- Pizza
- Tips & Kennis
Rigatoni recept met rundvleesfilet
Hartig recept met rigatoni Wie houdt er niet van pasta? Maar het hoeft niet altijd tomatensaus te zijn of een saus “uit de zak”, supermakkelijk om te roeren, maar soms met onbetrouwbare ingrediënten. Dus waarom niet gewoon dapper zijn en jezelf het vertrouwen geven om te koken? Het is tenslotte niet alleen goed voor je […]

Hartig recept met rigatoni
Wie houdt er niet van pasta? Maar het hoeft niet altijd tomatensaus te zijn of een saus “uit de zak”, supermakkelijk om te roeren, maar soms met onbetrouwbare ingrediënten. Dus waarom niet gewoon dapper zijn en jezelf het vertrouwen geven om te koken? Het is tenslotte niet alleen goed voor je maag, maar ook voor je ego. Met dit recept voor rigatoni met ossenhaas in Chianti gaat dat zeker lukken! Koop de ingrediënten en/of bestel ze bij ons en je kunt aan de slag!
Ingrediëntenlijst voor rigatoni met ossenhaas in Chianti voor 4 personen
- 100 g boter
- 4 teentjes knoflook, gepeld en in dunne plakjes gesneden
- 800 g fijngehakte tomaten uit blik, bij voorkeur San Marzano
- 200 ml Chianti
- 400 g rigatoni
- 60 ml extra vierge olijfolie
- 250 g runderfilet, in dunne reepjes gesneden
- 60 g vers geraspte Parmezaanse kaas
- 2 theelepels platte peterselie, gehakt
- Zout
- versgemalen zwarte peper
Bereiding van rigatoni met rundvleesfilet in Chianti
Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en fruit deze 1-2 minuten in de boter. Voeg de tomaten toe en laat 5 minuten sudderen. Voeg de wijn toe en laat zonder deksel nog 15 minuten sudderen tot de wijn is ingekookt.
Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de pasta bijna klaar is, verhit je de olie in een pan op hoog vuur. Bak het vlees bruin, 5-10 seconden aan elke kant. Voeg het vlees en de sappen uit de pan toe aan de saus. Breng op smaak, voeg de uitgelekte pasta toe en meng alles door elkaar.
Verdeel de pasta over 4 borden, bestrooi met parmezaan en peterselie en serveer.
Je vindt deze en nog veel meer heerlijke Italiaanse recepten in het tijdschrift So is(s)t Italien (www.soisstitalien.de).
Foto en styling: Frauke Antholz
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment