Receptidee uit Zuid-Italië: Taralli

Om ongeveer 70 - 80 taralli te bereiden, heb je de volgende eenvoudige ingrediënten nodig, die in de meeste huishoudens te vinden zijn...

From Jens 2 Min Reading time

Taralli – snackkoekjes uit Zuid-Italië

Ze zijn wijdverspreid over het hele zuidelijke schiereiland van Italië, d.w.z. Calabrië, Campanië, Apulië en Sicilië – de knapperige taralli-deegkrullen. Ze zijn zowel hartig, bestrooid met anijs, venkel, peper en andere kruiden, als zoet en zelfs gefrituurd verkrijgbaar. De zoete versie kan worden opgefrist met wijn of zelfs erin worden gedoopt. De hartige worden gebruikt als pretzels of krakelingsticks. Net als bagels worden taralli kort gekookt, waardoor ze hun speciale consistentie krijgen. Ze zijn meestal ongeveer 10 cm in diameter, de kleinere worden tarallini genoemd.

Ingrediënten voor taralli

Om ongeveer 70 – 80 taralli te bereiden, heb je de volgende eenvoudige ingrediënten nodig, die normaal gesproken in elk huishouden te vinden zijn:
+ 500 g tarwebloem
+ 10 g zeezout
+ 100 ml witte wijn
+ 100 ml lauw water
+ 125 ml olijfolie
Voeg de ingrediënten toe die je wilt gebruiken om smaak te geven: gemalen peper, anijszaad, karwijzaad, sesamzaad, venkel of fijngehakte olijven, die je door het beslag roert. Je hoeft ze natuurlijk niet allemaal op dezelfde manier op smaak te brengen, maar kunt sommige op deze manier gebruiken en andere op die manier. De hoeveelheid hangt hier natuurlijk ook van af.

Taralli

Krokante taralli

Bereiding van de taralli

De voorbereiding duurt ongeveer een uur.
Kneed eerst een soepel deeg van de bloem, het zout, het water en de olijfolie. Dek af en laat minstens een half uur rusten. Vorm dan lange rollen van het deeg en verdeel ze in stukken van twee tot drie centimeter lang. Gebruik deze om dunnere rollen te vormen, die vervolgens om twee vingers worden gewikkeld om ringen te vormen.
Breng vervolgens water aan de kook in een grote pan en draai het vuur laag zodat het niet meer kookt. Voeg dan de deegkrullen in batches toe, wacht tot ze weer aan de oppervlakte komen en haal ze eruit met een schuimspaan. Laat ze uitlekken op keukenpapier of een theedoek.
Leg de taralli vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze nog 20 tot 25 minuten op 190°C tot ze goudbruin van kleur zijn.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Geef een reactie
Mandatory fields