Pizza Quattro Formaggi – Recept

Pizza wereldkampioen Davide Civitiello deelt zijn ingenieuze recept voor Pizza Quattro Formaggi met jou. Het is een pizza met pecorino crème, gorgonzola, fior di latte en knapperige parmezaanse chips als hoogtepunt! Probeer deze gastronomische versie zeker!

From Jens 3 Min Reading time

Quattro Formaggi – Pizza Vier Kaas

Recept afdrukken
0
Een van de populairste pizza’s – met een paar eenvoudige trucjes wordt dit recept iets heel bijzonders. De crema en de Parmezaanse chips kunnen heel goed worden bereid. Deze laatste moeten echter in een luchtdichte verpakking worden bewaard.
4 Pizzamaker
Ingrediënten
Equipment
  • Pizzaskræl
  • Pizzaskærer
  • Rivejern til ost
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd 6 minuten
Totale tijd 46 minuten

Schritt für Schritt durch´s Rezept

Til pecorino-cremen
  1. Step 1
    Verwarm 200 ml vand tot ongeveer 80 °C en breng het aan de kook. Voeg 200 g pecorino toe aan de warme vand en roer de bodem met een piskeris door elkaar. Dæk blandingen til, og lad den køle helt af i en skål.
Kip parmezaan krokant
  1. Step 2
    Bak 200 g parmezaanse kaas fijn en leg kleine porties van 10 g in een zak met bagepapier. Kook de jævnt en plaats deze in een oven die is verwarmd tot 160 °C boven/onder. Bak de chips 15 – 20 minuten, tot ze goudbruin en bros zijn.
Til pizza
  1. Step 3
    Forvarm pizzaovnen til den rette temperatur.
  2. Step 4
    Vorm een bal deeg tot een pizza.
  3. Step 5
    Voeg er 80-100 g Crema di Pecorino jævnt aan toe. Den skal have stuetemperatur.
  4. Step 6
    Serveer 50 gorgonzola en 50 g mozzarella fior di latte over de pizza’s.
  5. Step 7
    Smør den færdige pizza med lidt ekstra jomfruolivenolie, og sæt den i ovnen.
  6. Step 8
    Voor een betere bereidingservaring moet de pizza met een verse vorm in de oven. Nadat de waarde van de oven is bereikt, moet de pizza na 3-4 minuten klaar zijn.
  7. Step 9
    Maak de zak pizza af met de gefrituurde olijfchips, een paar soorten paprika en de tweede droge olijfolie.
  8. Step 10
    Ga verder met de rest van de pizza.
Do you like the recipe?

Gorgonzola
De ziel van de Quattro Formaggi

Geef je Quattro Formaggi het onmiskenbare karakter dat alleen Gorgonzola kan bieden. Zijn romige textuur en kruidige smaak zijn essentieel voor een echte traktatie!

Bestaat er een origineel recept voor de Quattro Formaggi?

De exacte oorsprong van de Quattro Formaggi pizza is niet duidelijk gedocumenteerd. Er wordt echter aangenomen dat de oorsprong in de regio Lazio ligt. Quattro Formaggi wordt vaak zonder tomatensaus bereid als pizza bianca. Soms serveren pizzeria’s hem ook met een dun laagje tomatensaus. De smaak is intens en romig, perfect voor kaasliefhebbers.

Genieten van pizza Quattro Formaggi
Buffelmozzarella voor je pizza

Welke kazen worden er gebruikt op Pizza Quattro Formaggi?

Pizza is een specialiteit die traditioneel wordt belegd met een mengsel van vier verschillende kazen. Het is niet alleen populair vanwege de romige textuur, maar vooral vanwege de verscheidenheid aan kaassmaken en consistenties die vakkundig worden gecombineerd. Het moeten volvette of halfvette kazen zijn die verschillen in smaak. Naast mozzarella combineert pizza meestal een blauwe of belegen kaas, een halfharde of romige kaas en een harde kaas.

Als je je afvraagt welke kazen een harmonieus samenspel van zachte en sterke smaken creëren, kan deze lijst je helpen. Je kunt deze en andere heerlijke kazen altijd vinden in onze pizzawereld onder pizzakaas.

  • Fontina of provolone: zorgen voor een milde, nootachtige smaak
  • Mozzarella: voor de romige basis en de typische draderigheid
  • Gorgonzola: voegt een hartige, licht kruidige noot toe
  • Parmezaan of Grana Padano: voor een sterke, aromatische smaak
Verschillende soorten kaas worden toegevoegd aan de Quattro Formaggi pizza

Video tutorial voor de Premium Pizza met vier kazen

De uitvinder van het recept is Davide Civitiello uit Napels. Hij is wereldkampioen pizza. In de video kun je zien hoe hij de pizza van dichtbij bereidt.

Please agree to the use of cookies for marketing purposes to display this content.

Agree
Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Geef een reactie
Rating recept




Mandatory fields