Verwarm 200 ml vand tot ongeveer 80 °C en breng het aan de kook. Voeg 200 g pecorino toe aan de warme vand en roer de bodem met een piskeris door elkaar. Dæk blandingen til, og lad den køle helt af i en skål.
Kip parmezaan krokant
Bak 200 g parmezaanse kaas fijn en leg kleine porties van 10 g in een zak met bagepapier. Kook de jævnt en plaats deze in een oven die is verwarmd tot 160 °C boven/onder. Bak de chips 15 - 20 minuten, tot ze goudbruin en bros zijn.
Til pizza
Forvarm pizzaovnen til den rette temperatur.
Vorm een bal deeg tot een pizza.
Voeg er 80-100 g Crema di Pecorino jævnt aan toe. Den skal have stuetemperatur.
Serveer 50 gorgonzola en 50 g mozzarella fior di latte over de pizza's.
Smør den færdige pizza med lidt ekstra jomfruolivenolie, og sæt den i ovnen.
Voor een betere bereidingservaring moet de pizza met een verse vorm in de oven. Nadat de waarde van de oven is bereikt, moet de pizza na 3-4 minuten klaar zijn.
Maak de zak pizza af met de gefrituurde olijfchips, een paar soorten paprika en de tweede droge olijfolie.