Pizza Burrata – alla Margherita

Burrata pizza met tomatensaus, romige burrata en hartige rucola. Vergelijkbaar met een margherita, maar met een twist.

From Jens 1 Min Reading time

Pizza Burrata

Recept afdrukken
2
Een pizza margherita met burrata en rucola in plaats van mozzarella en basilicum.
3 Pizza’s
Ingrediënten
Voor het deeg
Dekking
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 8 uur 30 minuten
Totale tijd 9 uur

Schritt für Schritt durch´s Rezept

Bereid het deeg
  1. Step 1
    Los het zout op in het koude water.
  2. Step 2
    Zeef de bloem in een kneedkom en wrijf vervolgens de gist met je handen door de bloem.
  3. Step 3
    Werk geleidelijk het koude gezouten water door de bloem tot er een deeg ontstaat. Kneed dit ongeveer 15 minuten op een met bloem bestoven werkvlak. Dek vervolgens af met een vochtige doek en laat 6-8 uur rusten op een koele plaats.
  4. Step 4
    Verwarm kort voor het einde van de rusttijd de oven minstens 30 minuten op de hoogste stand.
Pizza beleggen en bakken
  1. Step 5
    Was de rucola en tomaten, snijd de cherrytomaatjes in vieren. Halveer een burratabolletje en snijd in fijne reepjes of blokjes.
  2. Step 6
    Laat de tomaten uit blik uitlekken en prak fijn met een vork.
  3. Step 7
    Maak drie stukken van gelijke grootte van het deeg en vorm van elk een ronde pizza.
  4. Step 8
    Verdeel de tomatenpuree over de pizza’s, leg er burratareepjes en de helft van de cherrytomaatjes op en besprenkel elk met 1 el olijfolie.
  5. Step 9
    Bak de pizza’s achter elkaar in de oven tot ze goudbruin zijn, ongeveer 6 minuten. Beleg elke pizza met verse tomaten en rucola en leg een burratabolletje in het midden. Scheur deze aan tafel met je vingers en verdeel over de pizza.
Do you like the recipe?
Burrata
Grote burrata – biologisch

De handgemaakte burrata is een echte delicatesse: romig en verleidelijk, zacht, sappig en altijd vers. Een absolute kaasdelicatesse voor fijnproevers, rechtstreeks van een biologische boerderij in Apulië.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

4.50 van 2 stemmen (2 beoordelingen zonder commentaar)
Geef een reactie
Rating recept




Mandatory fields