- Antipasti
- Bella Italia
- Bijgerechten en salade
- Dessert
- Dranken
- Favoriete Italiaanse recepten
- Hoofdgerechten
- Pasta
- Pizza
- Tips & Kennis
Pizza Burrata – alla Margherita
Burrata pizza met tomatensaus, romige burrata en hartige rucola. Vergelijkbaar met een margherita, maar met een twist.

Table of contents
Een pizza margherita met burrata en rucola in plaats van mozzarella en basilicum.
Pizza’s
Schritt für Schritt durch´s Rezept
Bereid het deeg
- Step 1Los het zout op in het koude water.
- Step 2Zeef de bloem in een kneedkom en wrijf vervolgens de gist met je handen door de bloem.
- Step 3Werk geleidelijk het koude gezouten water door de bloem tot er een deeg ontstaat. Kneed dit ongeveer 15 minuten op een met bloem bestoven werkvlak. Dek vervolgens af met een vochtige doek en laat 6-8 uur rusten op een koele plaats.
- Step 4Verwarm kort voor het einde van de rusttijd de oven minstens 30 minuten op de hoogste stand.
Pizza beleggen en bakken
- Step 5Was de rucola en tomaten, snijd de cherrytomaatjes in vieren. Halveer een burratabolletje en snijd in fijne reepjes of blokjes.
- Step 6Laat de tomaten uit blik uitlekken en prak fijn met een vork.
- Step 7Maak drie stukken van gelijke grootte van het deeg en vorm van elk een ronde pizza.
- Step 8Verdeel de tomatenpuree over de pizza’s, leg er burratareepjes en de helft van de cherrytomaatjes op en besprenkel elk met 1 el olijfolie.
- Step 9Bak de pizza’s achter elkaar in de oven tot ze goudbruin zijn, ongeveer 6 minuten. Beleg elke pizza met verse tomaten en rucola en leg een burratabolletje in het midden. Scheur deze aan tafel met je vingers en verdeel over de pizza.
Do you like the recipe?
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment