Pastaschool 10: Maak je eigen boekweit pasta pizzoccheri

Zelf pizzoccheri maken is heel gemakkelijk. Je hebt niet echt "gereedschap" nodig dat niet in elk huishouden te vinden is. Het enige gereedschap dat je nodig hebt is een kom, een deegroller (of een pastamachine), een pizzasnijder of deegschijf en een lang mes.

From Jens 2 Min Reading time

Pizzoccheri – pasta uit Valtellina

We hebben al heel lang kant-en-klare pizzoccheri in ons assortiment en hebben ze vaak op kantoor klaargemaakt voor de lunch. Op het eerste gezicht waren we ook sceptisch omdat ze er nogal “biologisch” uitzien. Maar iedereen vond het recept meteen lekker en dus vragen we er om de twee weken weer om. Tot nu toe hebben we altijd de kant-en-klare uit ons assortiment gebruikt, maar als onderdeel van de pastaschool dachten we dat we onze eigen pasta konden maken. Dus we vonden snel een Italiaans recept, vertaalden het en gingen aan de slag!

pizzoccherideeg

Maak je eigen pizzoccheri – het deeg

Maak je eigen pizzoccheri – de ingrediënten

Je hebt de volgende ingrediënten nodig voor 4 personen:
+ 400 g boekweitmeel
+ + 100 g tarwebloem
+ 2 snufjes zout
Zelf pizzoccheri maken is heel makkelijk. Je hebt niet echt “gereedschap” nodig dat je niet in elk huishouden vindt. Het enige gereedschap dat je nodig hebt, is een kom, een deegroller (of pastamachine), een pizzasnijder of pastawiel en een lang mes.
Hoe je de groenten voor de pizzoccheri bereidt, vind je in onze receptenverzameling .
Voor de bereiding van de pasta moet je ongeveer 45 minuten rekenen, waarvan 30 minuten om het deeg te laten rusten in de koelkast.

maak je eigen pizzoccheri

Maak je eigen pizzoccheri – uitrollen en snijden

Maak je eigen pizzoccheri

Als je zelf pizzoccheri wilt maken, meng dan eerst beide meelsoorten en het zout in een kom. Meng het water erdoor en kneed alles tot een soepel deeg. Doe het deeg in huishoudfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
Haal het er dan weer uit en rol het uit tot 2-3 mm met een pastamachine of deegroller.
Snijd het deeg in repen van 7-8 cm breed. Als je een deegroller hebt gebruikt, kun je de stroken met ongelijke kanten nog een keer kneden en opnieuw uitrollen.
Bestuif de stroken en leg ze dan in 5-6 lagen op elkaar. Gebruik een mes om deze stroken weer kruislings in repen van 5 mm breed te snijden.
Laat de pizzoccheri rusten op een met bloem bestoven oppervlak en bestrooi ze opnieuw met bloem.
Je kunt dan verder gaan met het bereiden van de groenten.

pizzoccheri

Pizzoccheri

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Geef een reactie
Mandatory fields