Parmezaanse tartelettes – voorgerecht voor een feestelijke maaltijd

Deze mooie Parmezaanse taartjes zullen je betoveren! Je kunt ze serveren als een klein Italiaans voorgerecht op een menu of je kunt er van genieten met een salade bij het diner. Ze zijn ook heerlijk zonder salade, bijvoorbeeld als fingerfood op een buffet.

From Jens 2 Min Reading time

Cestini di Parmigiano

Recept afdrukken
1
Deze heerlijke tartelettes met ricotta en parmezaan zijn een geweldig Italiaans voorgerecht.
Equipment
  • 24 Muffin- of taartvormpjes
Voorbereidingstijd 1 uur 20 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 1 uur 32 minuten

Schritt für Schritt durch´s Rezept

Voor het deeg
  1. Step 1
    Meng de bloem, geraspte Parmezaanse kaas en zout. Snijd de koude boter in kleine stukjes en meng met je vingertoppen door de bloem tot het mengsel de consistentie van broodkruim heeft.
  2. Step 2
    Klop het ei los, voeg het toe aan het bloemmengsel en kneed tot het deeg een bal vormt. Als het deeg te droog is, voeg dan één of twee theelepels water toe.
  3. Step 3
    Wikkel het afgewerkte deeg in huishoudfolie en laat het minstens 1 uur rusten in de koelkast.
  4. Step 4
    Verwarm vervolgens de oven voor op 180° C.
  5. Step 5
    Rol nu het deeg uit op een goed ingevet werkvlak tot een dikte van ongeveer 4 mm. Gebruik een kopje of iets dergelijks. Snijd cirkels uit met een iets grotere diameter dan de muffinvormpjes. Snijd zoveel mogelijk koekjes uit, verwijder dan het deeg tussen de cirkels en rol uit en snijd opnieuw uit indien nodig.
  6. Step 6
    Druk nu de cirkels in de vormpjes, prik de bodem in met een vork en bak 10-12 minuten op 180°C tot het deeg goudbruin is. Laat de taartjes afkoelen op een rooster.
Voor de vulling
  1. Step 7
    Meng de goed uitgelekte ricotta met de pesto en de geraspte Parmezaanse kaas.
  2. Step 8
    Spuit met een spuitzak het ricottamengsel op de taartjes en garneer met druppels balsamico. Serveer direct.
Do you like the recipe?

Parmezaanse tartelettes zijn een geweldig voorgerecht

Of het nu een verjaardagsetentje is, er gasten komen eten of een feestelijke maaltijd moet worden geserveerd… De tartelettes in dit recept zijn een briljant begin van een maaltijd. Het kruimeldeeg met een vleugje Parmezaan gecombineerd met balsamicoazijn en ricotta is een feest van smaken en texturen. Verwen je gehemelte met deze smaakexplosie!

Aftrap voor een Italiaans feestmenu

Als je op zoek bent naar een idee voor een echt stijlvol, eenvoudig te bereiden Italiaans menu, stellen we de volgende gangen voor.

  • Antipasto: Parmezaanse taartjes, rustici
  • Primo: Spinazie pappardelle met ragù bianco
  • Secondo: Kipfilet in een Italiaans jasje
  • Dolce: Stertaart

Parmezaanse tartelette instructies stap voor stap

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

5 van 1 stem (1 rating without comment)
Geef een reactie
Rating recept




Mandatory fields