Panino – ideeën voor Italiaanse sandwiches

Wat eet een bouwvakker in Napels 's ochtends vroeg? Een panino! Wat nemen leerlingen op Sicilië mee naar school voor de lunch? Een panino! Wat eet een nachtbraker in Rome of Milaan 's avonds laat als tussendoortje? Een panino! Hier zijn drie snelle panini-ideeën die echt heerlijk smaken.

From Jens 3 Min Reading time

Spuntino betekent snack met panino

Panino is een populaire snack en streetfood in heel Italië. Ze worden gegeten in alimentari winkels of gekocht in kleine kraampjes genaamd chiosco, die in elke grote stad te vinden zijn. De witte, altijd kleurrijke, verse en heerlijke panini worden gestapeld achter grote glazen ruiten en worden traditioneel doormidden gesneden.

Panino met mortadella
Panino met varkensvlees
Panino met varkensvlees

Naast klassiekers als prosciutto provola (ham en kaas) of salame provola (salami en kaas) kent de verbeelding van panini geen grenzen. Er zijn echter geen regels voor DE Italiaanse panini. De vullingen en vormen variëren per regio. Noord-Italianen gebruiken graag ronde focaccia of vierkante ciabatta als brood en beleggen het met verse ricotta, rucola en de typische Toscaanse venkelsalami finocchiona of met de klassieke porchetta, een goed gekruide specialiteit van geroosterd varkensvlees. In het zuiden van Italië vind je vaak het gesneden broodje pane mafalda belegd met capocollo, pecorino en groenten zoals champignons of verse tomaten.

3 recepten voor Italiaanse sandwiches

We presenteren je nu heerlijke ideeën over hoe je thuis kunt genieten van een lekkere boterham in Italiaanse stijl. Ze zijn heel snel te bereiden. Je hebt alleen de juiste ingrediënten nodig, zoals knapperige ciabatta, prosciutto, mozzarella en co.

Onze eerste suggestie is een klassieker, een ciabatta belegd met salami, ham, mozzarella en rucola. De tweede variatie is een Italiaanse interpretatie van een steak sandwich, belegd met plakjes gebakken bistecca en tomaten. Aan het einde van het artikel vind je een broodje uit de pan, met romige gesmolten Taleggio kaas.

Recept voor Panino classico

Panino Classico

Klassieke panino

Recept afdrukken
2
Klassiek Italiaans broodje met mozzarella, parmaham en salami.
4
Ingrediënten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Snijd de broodjes open en besmeer de onderkant met pesto.
  2. Step 2
    Beleg elke bodem met rucola, plakjes tomaat, mozzarella, parmaham en salami. Dek af met het brooddeksel, klaar.
Do you like the recipe?
De beste buffelmozzarella

De twee grote mozzarellabollen van verse waterbuffelmelk hebben een kruidige, bloemige smaak en een delicate muskusachtige noot. Net als honderd jaar geleden worden de ballen met de hand geschept in Apulië.

Recept voor Panino alla steak sandwich

Panino alla steak sandwich

Panino alla steak sandwich

Recept afdrukken
1
Ingrediënten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Snijd de broodjes open. Besmeer de onderkant met pesto rosso en beleg met een gevouwen blaadje sla.
  2. Step 2
    Zet een pan zonder olie op het fornuis en laat goed heet worden.
  3. Step 3
    Schroei het vlees vervolgens op hoog vuur dicht met een beetje olijfolie. Gedetailleerde instructies over hoe je de biefstuk perfect bakt, vind je hier in de blog. Voer het woord “steak” in het zoekvak in.
  4. Step 4
    Snijd de gebakken biefstuk in reepjes en verdeel ze over het brood. Bedek met een laagje tomaat en leg het deksel op het broodje. Klaar.
Do you like the recipe?

Recept voor Panino Formaggio

Panini Formaggio

Panino Formaggio

Recept afdrukken
1
Italiaanse pangebakken sandwich met gesmolten Taleggio kaas.
4

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Snijd de Taleggio in plakjes. Pluk de basilicumblaadjes van de steel.
  2. Step 2
    Bedek één plak met de kaas en de blaadjes. Leg de tweede plak erop als deksel, vouw om en druk goed aan.
  3. Step 3
    Zet een pan op het fornuis en verwarm op laag vuur.
  4. Step 4
    Giet de olijfolie in de pan en bak het brood aan beide kanten goudbruin.
Do you like the recipe?
Pecorino Sardo DOP

Deze sardine met een milde smaak is gemaakt van pure schapenmelk. Het streelt de neus met het fijne aroma van verse weidekruiden en hooi. Een heel wiel van de strokleurige pecorino zorgt voor vele heerlijke momenten van plezier.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Geef een reactie
Rating recept




Mandatory fields