Ossobuco recept – origineel uit Italië

Ossobuco is een verkwikkend gerecht voor koude winterdagen. Letterlijk vertaald betekent dit traditionele Milanese gerecht “bot met een gat”. Het wordt geserveerd met Milanese risotto, maar je kunt het ook met aardappelen serveren. Een speciaal ingrediënt is gremolata, een fijngehakt mengsel van peterselie, rozemarijn (en knoflook) en citroenschil, dat in de laatste 10 minuten van […]

From Jens 1 Min Reading time

Ossobuco is een verkwikkend gerecht voor koude winterdagen. Letterlijk vertaald betekent dit traditionele Milanese gerecht “bot met een gat”. Het wordt geserveerd met Milanese risotto, maar je kunt het ook met aardappelen serveren. Een speciaal ingrediënt is gremolata, een fijngehakt mengsel van peterselie, rozemarijn (en knoflook) en citroenschil, dat in de laatste 10 minuten van het kookproces wordt gekookt of over het vlees op het bord wordt gestrooid.

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de gremolata:

  • ½ bosje platte peterselie
  • Rozemarijn
  • 1 onbehandelde citroen
  • 3 teentjes knoflook
Ossobuco gegarneerd met balsamicoazijn

Ossobuco gegarneerd met balsamicoazijn

Bereiding van het recept voor ossobuco

Was het kalfsvlees, dep het droog, kruid het met zout en peper en wentel het in bloem. Maak de groenten schoon, was ze en snijd ze in kleine blokjes.

Verhit de olijfolie in een braadslee. Bak de plakjes vlees aan beide kanten goudbruin. Voeg de groenteblokjes toe en bak licht. Voeg de tomaten (met sap als je tomaten uit blik gebruikt), de vleesbouillon en de witte wijn toe.

Verhit de olijfolie in een braadslee. Bak de plakjes vlees aan beide kanten goudbruin. Voeg de groenteblokjes toe en bak licht. Voeg de tomaten (met sap als je tomaten uit blik gebruikt), de vleesbouillon en de witte wijn toe.

Gremolata:
Rasp de schil van de citroenen fijn. Hak de peterselie en rozemarijn fijn, pel de knoflookteentjes en snijd ze in kleine blokjes. Meng alles door elkaar.

Gustini wenst je bon appétit!

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Geef een reactie
Mandatory fields