Italiaans wintermenu – recepten voor 3 gangen

Of er nu sneeuw ligt in het koude januari of niet, dit volledig witte menu brengt de winter op je bord. De ideeën komen allemaal uit Italië. Het zijn snelle recepten die je gemakkelijk zelf kunt maken en die echt heerlijk smaken - zelfgemaakt is tenslotte het lekkerst!

From Jens 2 Min Reading time

Of er nu sneeuw ligt in het koude januari of niet, dit volledig witte menu brengt de winter op je bord. De ideeën komen allemaal uit Italië. Het zijn snelle recepten die je gemakkelijk zelf kunt maken en die echt heerlijk smaken – zelfgemaakt is tenslotte het lekkerst!

Een droom in het wit – onze suggestie voor een wintermenu

Crema-Aglio

Kruidige knoflookcrème

Voorgerecht: winter crostini

Crostini zijn een eenvoudig gerecht en heel gemakkelijk te bereiden. Snijd een ciabatta of stokbrood in dunne plakjes van ongeveer een halve centimeter dik. Leg ze op een bakplaat en besprenkel het brood met een beetje olijfolie. Rooster de crostini nu op 200 °C boven- en onderwarmte tot ze knapperig zijn.

Besmeer de crostini met een witte, hartige spread, zoals knoflookcrème. knoflookcrème of de uiterst delicate pancettacrème .

Een burrata zak

Koele burrata smelt op hete pasta

Hoofdgerecht: Pasta met heerlijke burrata

In januari is de verse burrata uit Apulië naar onze winkel. Er is een ongelooflijk eenvoudige, ongelooflijk heerlijke manier om van deze fijne mozzarella te genieten. Kook gewoon je favoriete pasta, pluk de zakjes burrata met je vingers in grove stukken, giet de pasta af, vouw de koele, romige kaas in de hete, dampende pasta en geniet van het romige resultaat. Je kunt het gerecht verfijnen met vers gehakte kruiden, een scheutje van de beste olijfolie, zout en peper. Een lichte tomatensaus past ook goed bij dit gerecht.

Als dessert: Rozemarijn panna cotta

Naast tiramisu is panna cotta waarschijnlijk hét klassieke Italiaanse dessert. Panna cotta betekent “gekookte room”. Je kunt deze lekkernij met heel weinig ingrediënten op tafel toveren. Een kroon op het witte menu!

Je hebt nodig: 1 liter room, 1 theelepel rozemarijnnaalden, 80 g suiker, 6 blaadjes gelatine

Week de gelatineblaadjes in een beetje koud water en knijp ze daarna uit. Breng de room met de rozemarijnnaaldjes en de suiker aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken, onder voortdurend roeren. Haal dan de pan van het vuur, giet de room door een zeef om de rozemarijn te verwijderen en los de gelatine op in de room. Giet de room in vormpjes en laat een paar uur afkoelen. Draai de panna cotta uit de vormpjes op een bord. Serveer met een vruchtensaus of wat gemarineerde aardbeien.

Panna cotta

Helemaal in het wit, pure verleiding!

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Geef een reactie
Mandatory fields